Головна Новини Суспільство Війна з Росією Коли вирішиться доля Покровська і Мирнограда: названі терміни
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли вирішиться доля Покровська і Мирнограда: названі терміни

Ситуація на фронті в Україні є вкрай напруженою

14 серпня 2024, 10:23 comments2755
Поділіться публікацією:

Ситуація на фронті в Україні є важкою, заявив військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. За його словами, уже найближчим часом буде відома доля міст, які відчайдушно намагаються захопити російські загарбники.

Коли вирішиться доля Покровська і Мирнограда: названі терміни

Покровськ

"Ситуація напружена. У найближчі тижні вирішиться доля Покровська та Мирнограда, ворог наближається до Гродівки та Новогродівки", — повідомив Коваленко.

Втім, за його словами, лінія фронту є стабільною, помічено переміщення підрозділів окупаційних військ на Курську область.

"Окупанти концентрують сили біля Часів Яру. Міські бої в Нью-Йорку: ворог прорвався через Північне, але натрапив на Залізне", — додав Коваленко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що російські загарбники намагаються вийти на адміністративні кордони Донецької області. При цьому, як відзначають експерти, ціллю №1 для росіян зараз є Покровськ.

Як заявила Анастасія Блищик, речниця 47-ої окремої механізованої бригади, російські сили знаходяться на відстані до 15 кілометрів від Покровська, який є їхньою головною ціллю. За її словами, окупанти продовжують наступальні дії на Покровському напрямку, використовуючи артилерію та здійснюючи терористичні атаки за допомогою КАБів та ракетних ударів. Водночас, за її словами, спостерігається переміщення російських сил до Курської області, але основні сили залишаються зосередженими на Покровському напрямку.

Втім, експерти говорять про те, що російське командування не наважиться зняти своїх військових із Торецького та Покровського напрямків, щоб перекинути їх у Курську область. Є думка, що допоки російське командування буде вважати, що воно здатне одночасно — гасити курську кризу  й вести наступ, наприклад, у бік Покровська, воно буде це робити або, принаймні, тягнути з цим — "до останнього".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини