Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, як близько росіяни підійшли до Покровська: за рахунок чого просуваються
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як близько росіяни підійшли до Покровська: за рахунок чого просуваються

Російські окупанти не припиняють штурмів на Покровському напрямку і неохоче здаються в полон

13 серпня 2024, 17:54 comments1109
Поділіться публікацією:

Російські сили знаходяться на відстані до 15 кілометрів від Покровська, який є їхньою головною ціллю. Про це заявила Анастасія Блищик, речниця 47-ої окремої механізованої бригади, в ефірі телемарафону.

Стало відомо, як близько росіяни підійшли до Покровська: за рахунок чого просуваються

Війна в Україні

За її словами, окупанти продовжують наступальні дії на Покровському напрямку, використовуючи артилерію та здійснюючи терористичні атаки за допомогою КАБів та ракетних ударів. Ворог уже наблизився до Покровська на відстань майже 15 кілометрів, що свідчить про його пріоритетність.

Особливістю цієї ситуації є те, каже Блищик, що росіяни вже два місяці не використовують бронетехніку, але активно застосовують FPV-дрони. Речниця зазначила, що штурми здійснюються лише піхотою, а російське командування намагається зберегти техніку, відправляючи замість неї солдатів на передову.

Водночас, за її словами, спостерігається переміщення російських сил до Курської області, але основні сили залишаються зосередженими на Покровському напрямку.

"Тиші у нас немає – штурмові дії тривають цілодобово, і групи ворога йдуть одна за одною", – наголосила Блищик.

Вона також зазначила, що ворог неохоче здається в полон, обираючи смерть замість здачі. Солдати або гинуть від українських захисників, або самоліквідовуються, або їх знищують свої ж, якщо ті відмовляються йти на штурм.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, російське командування не наважиться зняти своїх військових із Торецького та Покровського напрямків, щоб перекинути їх у Курську область. Є думка, що допоки російське командування буде вважати, що воно здатне одночасно — гасити курську кризу  й вести наступ, наприклад, у бік Покровська, воно буде це робити або, принаймні, тягнути з цим — "до останнього".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини