Головна Новини Суспільство Війна з Росією Коли США чекають на вирішальний результат у війні: ЗМІ дізналися деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли США чекають на вирішальний результат у війні: ЗМІ дізналися деталі

У Європі побоюються скорочення військової допомоги Україні з Вашингтону

18 травня 2023, 10:45
Поділіться публікацією:

У США вважають наступні 5 місяців вирішальними для завершення повномасштабної війни в Україні. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Financial Times".

Коли США чекають на вирішальний результат у війні: ЗМІ дізналися деталі

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що за цей час Київ має "шанс" змінити ситуацію на місцях, оскільки союзники побоюються, що рівень військової підтримки скоро досягне максимуму.

Як зазначає видання, Вашингтон був основним джерелом озброєнь для України, і американські офіційні особи кажуть, що заздалегідь затверджених коштів достатньо, щоб підтримувати Київ ще приблизно п'ять місяців, забезпечуючи важливий контрнаступ, запланований на найближчі тижні.

Але європейські союзники все більше сумніваються в тому, чи зможуть США досягти рівня пакета на 48 млрд доларів, ухваленого в 2022 році, особливо тому, що він вимагає голосування в Конгресі цієї осені на тлі більш упереджених дебатів про війну.

"Ніхто не знає", — сказав анонімний європейський чиновник, один із десяти високопосадовців у країнах-союзниках України, які розповіли Financial Times про наступну фазу війни.

"Ми не можемо підтримувати той самий рівень допомоги вічно", — додав анонімний чиновник, стверджуючи, що нинішній рівень підтримки може підтримуватися протягом року або, можливо, двох, але не більше.

Президент США Джо Байден, який назвав війну в Україні стратегічною поразкою Росії, не дав жодних ознак того, що має намір зменшити підтримку. Але він готується до кампанії з переобрання разом із Дональдом Трампом, критиком необмеженої підтримки США війни та його найвірогіднішим суперником-республіканцем у гонці 2024 року.

Деякі анонімні джерела Financial Times вказали на Генеральну асамблею ООН і саміт лідерів G20, які проходять послідовно на початку вересня, як на дві важливі дипломатичні події, коли обидві сторони будуть під сильним тиском, щоб вони сіли за стіл переговорів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – масованими повітряними атаками, які різко почастішали у травні, Кремль намагається відстрочити контрнаступ України, пише CNN. Чи згодні з таким твердженням? Про що говорять ці потужні атаки, які багато в чому відображає система ППО України, що серйозно зміцніла? Що ми вже протиставляємо їм – і можемо? Коли дійде справа до превентивних ударів? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Бог

18 травня 2023, 10:08

укропитеки-читайте Тараса Бульбу-ну что,сынку,помогли тебе твои пи...сы?!!! Так что пендоссия падет до конца 2023,как я и предсказывал 5 лет назад,а через месяц падет и режим зеленого.Вы опять лоханулись с выбором правильной стороны истории


Новини