Головна Новини Суспільство Війна з Росією Коли Росія зіткнеться із критичними втратами на війні: чи є ще резерви
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли Росія зіткнеться із критичними втратами на війні: чи є ще резерви

Путін, мабуть, впевнений, що може не зважати на втрати

4 листопада 2023, 08:00
Поділіться публікацією:

Котрий місяць поспіль надходять повідомлення з фронту про те, що Росія зазнає величезних втрат як у живій силі, так і в техніці. Але це аж ніяк не впливає на настрій ворога, який не відмовляється від своїх планів і продовжує атакувати. Чому так відбувається? У якому випадку Кремль почне звертати увагу на втрати? Видання "Коментарі" розібралося у цій темі, вивчивши думки експертів.

Коли Росія зіткнеться із критичними втратами на війні: чи є ще резерви

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Поки що складно сказати, наскільки РФ хоче посилити мобілізацію з політичних мотивів

Генерал-майор, голова спеціального штабу допомоги Україні в Міноборони Німеччини Крістіан Фрейдінг в інтерв'ю газеті Stuttgarter Nachrichten висловився, що складається думка, що для російського командування не є критичними ті втрати, які сьогодні зазнає російська армія у війні проти України. Швидше за все ці втрати відповідають загальноприйнятій доктрині російської армії.

Крістіан Фрейдінг зазначив, також те, як російське командування та найвище військово-політичне керівництво РФ реагує на втрати у своїй армії показує, як низько цінується життя звичайного росіянина.

"Ви хочете досягти успіху, не враховуючи втрати людей і матеріалів. Зараз росіяни, мабуть, впевнені, що їм не потрібно берегти сили. Так, Росія має великий потенційний резерв солдатів", — висловився Фрейдінг.

Мобілізація в РФ почне торкатися великих міст

Військовий експерт, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман в інтерв'ю "РБК-Україна" заявив, що поки що російське командування справді не відчуває проблем із живою силою на фронті. Але Росія може зіткнутися із критичними втратами на війні проти України, коли їй доведеться відправляти на фронт велику кількість мешканців великих міст.

За словами експерта, критичність втрат Росії визначається вже не кількістю загиблих, а тих, хто загине у майбутньому. Поки що значна частина втрат РФ – це ув'язнені чи мобілізовані з окупованого Донбасу та депресивних областей.

За його словами, поки що Кремль не готовий відкрито говорити про посилення мобілізації, адже готується до березневих виборів президента РФ.

Олексій Гетьман прогнозує, що російське суспільство скаже своє слово, коли все більше похоронок почне приходити у великі міста, до чого йдеться, адже Росії потрібні нові резерви для продовження війни.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи може посилитись допомога Україні після статті Залужного: на чому акцентував увагу генерал.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини