Головна Новини Суспільство Війна з Росією Коли Росія піде у контрнаступ в Курській області: на що відважиться
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли Росія піде у контрнаступ в Курській області: на що відважиться

Щоб піти у контрнаступ в Курській області, Росії потрібно зібрати угруповання чисельність не менше 50 тис. військових

19 серпня 2024, 12:02
Поділіться публікацією:

The Sunday Times стверджує, що Росія нібито може контратакувати Сили оборони України під Курськом наприкінці жовтня.

Коли Росія піде у контрнаступ в Курській області: на що відважиться

Бої в Курській області

Як зазначає військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, мабуть, Росія справді має такі плани. Але у цьому питанні є нюанси.

Коваленко повідомив, що зараз у Курській області зосереджено до 15 тис. особового складу російської армії, з яких 6 тис. – це підкріплення, відправлене із зони бойових дій в Україні.

При цьому, як наголошує військовий оглядач, росіяни не контролюють у Курській області близько 1 300 км². Тобто, зазначає експерт, для стабілізації тільки лінії зіткнень по такій території необхідно не менше 30-ти тисячне угруповання. Водночас він додав, що площа, яку беруть під контроль українські військові, збільшується.

Якщо завтра в Курській області не з'явиться 30 тис. тіл російських військ, то до кінця серпня їм потрібно буде для стабілізації вже до 40 тис. і т.д. Але, якщо командування російських військ заб'є на частину Курської області і вибере собі лінію бойового зіткнення, якою і триматиме війська до підходу Сил оборони, то на цій лінії фронту цілком зможе зосередити сили понад 50 тис. особового складу до кінця жовтня. До того ж цього вистачить не лише для стабілізації лінії бойового зіткнення, блокування розширення зони контролю Сил оборони, а й нанесення контрударів", — повідомив Коваленко.

Але, каже експерт, нюанс у тому, що незрозуміло, де Росії взяти цих 50 тис. осіб. За його словами, знімання невеликої кількості людей з напрямків в Україні вже не працює, потрібно багато і відразу.

І поки на Покровському напрямку за тиждень окупаційні війська пройшли 2-3 км, Сили оборони в Курській області проходять 2-3 км на добу. Непопулярні рішення так чи інакше, але прийматимуться. Майте терпіння", — закликав Коваленко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , чому росіяни ніяк не можуть зупинити просування ЗСУ у Курській області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини