Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що допоможе ЗСУ просуватися далі в Курській області: чому РФ не може зупинити наших військових
commentss НОВИНИ Всі новини

Що допоможе ЗСУ просуватися далі в Курській області: чому РФ не може зупинити наших військових

ЗСУ "відрізатимуть" шматок Курської області по річці Сейм

19 серпня 2024, 09:40 comments2222
Поділіться публікацією:

Нехай не так стрімко, як перші дні, проте операція ЗСУ в Курській області просувається. Чи дійсно росіянам бракує військ, аби зупинити рух ЗСУ на Курщині? Що допоможе ЗСУ продовжити просування? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Що допоможе ЗСУ просуватися далі в Курській області: чому РФ не може зупинити наших військових

Операція у Курській області. Фото: із відкритих джерел

"Сейм "прикриє" від російських військ, скільки б їх там не було

Військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан в ефірі "24 Каналу" заявив, що росіянам бракує військ, аби зупинити рух Збройних сил України у Курській області РФ.

Експерт зауважив, Сили оборони України просуваються територією Курської області. Ймовірно, з боку Суджі вони продовжать рух до річки Сейм, через яку знищили вже два мости, і "відрізатимуть" шматок Курської області по річці Сейм, лівий берег якої ЗСУ можуть контролювати.

"Сейм "прикриє" від російських військ, скільки б їх там не було", – зазначив Світан.

Він зазначив, що це доволі широка та швидка річка, яка створює певний механізм оборонних споруд, які будуть внесені до загальної системи фортифікацій. Як сказав експерт, до річки потрібно прив'язуватися, адже там великі горизонтальні береги.

"Щоб нівелювати наш рух чи зупинити нас на Сейму, їм треба близько 45 тисяч терористів", — каже військовий.

За його прогнозами, стільки військових росіянам ніде взяти, окрім як зняти зі східного фронту, можливо, з частини Херсонського та Запорізького напрямків.

ЗСУ зможуть займати нові рубежі

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в інтерв’ю "24 Каналу" заявив, що українські військові за кілька останніх днів знищили одразу два мости у Курській області, які проходили через річку Сейм. Це створить додаткові проблеми для росіян.

"Другий міст підірвали з метою затиснути ворога на цьому плацдармі, аби відрізати його від постачання. Мости підривають логістику росіян. Очевидно, що через мости йдуть найбільші логістичні сполучення. Навряд чи росіяни зможуть дуже оперативно створити понтонні переправи, щоб змінити ситуацію", — зазначив Мусієнко.

За його словами, підрив мостів вигідний тим, що російська армія не зможе швидко перекидати підкріплення, а тим часом українські військові зможуть надалі продовжувати наступальні дії.

"Складнощі вже виникли. Ускладнене логістичне сполучення, техніку не підтягнеш, озброєння і живу силу – так само. Створено такі умови, щоб росіяни, які зараз діють на цьому напрямку, або здавалися в полон, або втрачали здатність до будь-якого опору. Як наслідок – українські сили можуть продовжити просування", – пояснив експерт.

За його словами, тепер ЗСУ зможуть займати нові рубежі, зокрема, вздовж річки Сейм, а також створити відповідні позиції, аби контролювати узбережжя річки.

"Російські війська там фактично опиняються у пастці. Тому що навряд чи Росія встигне оперативно перекинути підкріплення і забезпечити перекидання цього підкріплення через зруйновані мости", – підсумував Мусієнко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи можливі переговори з РФ після Курської операції: чого чекати від Москви.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини