Головна Новини Суспільство Війна з Росією Коли ракетна атака, українські пілоти злітають на F-16 у Румунії та Польщі: які очікування
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли ракетна атака, українські пілоти злітають на F-16 у Румунії та Польщі: які очікування

Винищувачі F-16 навесні, швидше за все, будуть в Україні

16 лютого 2024, 09:22 comments2678
Поділіться публікацією:

Питання про надання Україні винищувачів F-16 вже вирішено. Незабаром вони мають з'явитися в українському небі. Таку обіцянку в інтерв'ю ICTV дав начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов. Але чи можуть вже українські пілоти злітати на F-16 у Румунії та Польщі, коли в Україні оголошується повітряна тривога? Як працюватимуть F-16, коли офіційно з'являться в Україні? Видання "Коментарі" вивчило думки експертів.

Коли ракетна атака, українські пілоти злітають на F-16 у Румунії та Польщі: які очікування

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

З Румунії та Польщі вже натякають

Експерт Національного інституту стратегічних досліджень Олексій Іжак в ефірі Radio NV розповів, що українське командування у координації із західними партнерами вирішує основне питання – безпечне базування винищувачів F-16.

"З нашого боку основне питання, як базувати (винищувачі – ред.) так, щоб це було захищено... чи захищені аеродроми", — висловився експерт.

Також він звернув увагу на те, що відбувається у двох європейських країнах, коли в Україні повітряна тривога.

"На російські ракетні атаки починається підйом літаків НАТО — у Румунії та Польщі. Це натяк, що там вже й українські пілоти це роблять. Тобто, гадаю, (отримання F-16 – ред.) справді близько", — сказав аналітик.

Велику роль відіграє не тільки сам літак, а й зброя, яку він може використати

Військовий експерт Петро Черник в ефірі "24 каналу" заявив, що винищувачі F-16 необхідні Україні не лише для ведення бойових дій. Вони можуть використовуватись і для протидії засобам нападу на цивільних, які застосовує супротивник.

"На мій погляд, перша ескадрилья працюватиме як літальний зенітно-ракетний комплекс. Насамперед полювання на крилаті ракети, можливо, балістику, навіть "Шахеди", — висловився експерт.

"Мушу наголосити: авіація потрібна критично. Вінстон Черчілль – люблю цитувати цього поважного пана – свого часу стверджував, що авіація – це кавалерія сучасності. Справді нічого не змінилося", – підсумував Петро Черник.

Читайте також на порталі "Коментарі" — нацбезпека Штатів та допомога Україні: чи є зв'язок і про що говорять нещодавні події у США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини