Головна Новини Суспільство Війна з Росією Коли почнеться основний наступ на Часів Яр: що буде, якщо окупанти візьмуть місто
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли почнеться основний наступ на Часів Яр: що буде, якщо окупанти візьмуть місто

У червні або на початку липня ворог може почати каталізацію наступу на Часів Яр

20 квітня 2024, 11:05 comments2800
Поділіться публікацією:

Ще півроку тому активно обговорювалася оборона Авдіївки та як важко доводиться українським захисникам відбивати атаки агресора. Тепер же в зведеннях все частіше звучать насторожуючі прогнози про битву за Часів Яр Донецької області, що наближається. Видання "Коментарі" розбиралося у цій темі, вивчивши думки експертів.

Коли почнеться основний наступ на Часів Яр: що буде, якщо окупанти візьмуть місто

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Наступ на Часів Яр для окупантів не буде легким

Військово-політичний оглядач групи Інформаційний опір Олександр Коваленко в інтерв'ю "24 Каналу" висловив думку, що незважаючи на те, що у напрямку міста Часів Яр досить складна ситуація, про битву за саме місто ще не йдеться. ЗСУ докладають усіх зусиль, щоб стримувати наступ російських окупантів. Поки що військові зусилля росіян не досягли піку, у червні чи на початку липня ворог може почати каталізацію наступу на Часів Яр.

"Зараз наші Сили оборони там докладають титанічних зусиль, щоб стримувати російських окупантів. Але це ще не каталізація наступу. Це буде трохи пізніше. У них таке ж завдання. Це справді важливий об'єкт. Це пануюча висота в регіоні. також на Слов'янсько-краматорську агломерацію", – пояснив експерт.

Коваленко зазначив, що наступ на Часів Яр для окупантів не буде легким, оскільки там велика кількість населених пунктів, сіл, і не найкращий для їхнього просування ландшафт і рельєф.

З іншого боку, на ситуацію значно впливатиме допомога від західних союзників. З огляду на те, що Часів Яр – панівна висота, артилерія там грає найважливішу роль. Хоча важливий елемент протиповітряної оборони, бо Часів Яр постійно атакують КАБами, підкреслив оглядач.

Від оборони Часового Яру залежить багато чого

Виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Олександр Леонов в інтерв'ю "OBOZ.UA" заявив, що від оборони Часового Яру, як кажуть військові, багато залежатиме, "оскільки він досить серйозний опорний елемент оборони".

"Вочевидь, що якщо росіяни його візьмуть, то оборона ускладниться, бо він знаходиться, скажімо так, на підйомі. Звідти через артилерію і так далі можна завдавати ударів по містах нижче, фактично контролювати дороги тощо. Тобто є моменти, на які треба мати відповідь. Будемо сподіватися, що Україна встигне побудувати фортифікації до того, як росіяни почнуть цей масований наступ, і він не вдасться", – припустив Олександр Леонов.

Експерт також зазначив, що скептично ставиться до інформації про нібито плани настання РФ на Херсонщині, Запоріжжі та Харкові.

"Я скептично до цього ставлюся, бо все ж таки вони не змогли Харків захопити зненацька, коли Україна була слабо готова до такої широкомасштабної війни. Зараз, знову ж таки, питання щодо будови фортифікації, при укріпленні, при надходженні в Україну західної допомоги, я думаю, що це фантастична мета", — висловив свою думку Леонов.

Читайте також на порталі "Коментарі" — останні дії різних гравців навколо війни в Україні: що відбувається і до чого готуватись.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини