Головна Новини Суспільство Війна з Росією Коли очікувати наступну масовану ракетну атаку українцям, - військовий експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли очікувати наступну масовану ракетну атаку українцям, - військовий експерт

Є варіант, що вони можуть відмовитися від масованих атак, адже це не дає результатів

31 березня 2023, 21:21 comments3450
Поділіться публікацією:

Війна – це математика, адже можна все порахувати. Відповідно, щоб перенаситити нашу систему оборони, можна визначити, що росіянам треба під сотню ракет на одну атаку. Про це в ефірі 24 каналу заявив полковник запасу ЗСУ та військовий експерт Роман Світан, пишуть "Коментарі".

Коли очікувати наступну масовану ракетну атаку українцям, - військовий експерт

Як може змінитися тактика російських ракетних атак

Полковник повідомив, що росіяни в місяць можуть виробити близько 50 ракет Х-101. Відповідно, якщо 9 березня була остання масована атака, отже до 9 квітня у них вже буде пів сотні ракет.

"До цієї кількості можуть додати десяток "Кинджалів", десяток Х-22, десяток Х-59, Х-31. Тобто до першої декади квітня можуть зібрати приблизно ту ж кількість ракет, яка була 9 березня", – пояснив Світан.

Особливих змін щодо масованих ракетно-дронових ударів армії РФ по цивільних містах і селах України поки не буде.

"Я думаю, якщо росіяни повністю не відмовилися від масованих атак, то вони зможуть вдарити ще раз в першій декаді квітня. Є варіант, що вони можуть відмовитися від масованих атак, адже це не дає результатів. Проте тоді працюватимуть точково – по 8, по 10 ракет, намагаючись знищити якийсь обʼєкт. Це теж можливо", – зазначив військовий експерт.

Полковник ЗСУ розповів, що від кількості Patriot залежить і їх ККД (коефіцієнт корисної дії). Нам для того, щоб більш-менш закрити повітряний простір по лінії фронту, по периметру, по кордону – потрібно близько 3 комплексів. В одному комплексі приблизно 8 батарей. Отже, десь 24 батареї треба, аби повністю перекрити повітряний простір.

"Сам по собі комплекс це — хороший радар, який бачить під 200 кілометрів. Визначає всі повітряні цілі майже у всьому діапазоні й по всіх висотах", – зазначив військовий експерт.

За його словами, всі військові супутники можуть фіксувати старти балістичних ракет на будь-яку дальність.

"Супутник фіксує старт балістичної ракети, визначає її початкову траєкторію, вираховує повну траєкторію та розуміє точку удару. Після цього йде команда на ту батарею, яка знаходиться поруч. Вираховується траєкторія протиракети й вона йде в так звану "точку зустрічі". Там вже йде підрив", – повідомив військовий експерт.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що росіяни не припинять атаки по українських містах з повітря дронами та ракетами. У такий спосіб вони намагаються перевантажувати систему протиповітряної оборони й тероризувати мирне населення.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що, росіяни збирають ракети буквально з побутових приладів. Тепер тлумачити як товари подвійного призначення можна навіть робот-пилосос.

Читайте також на сайті "Коментарі" – що таке "конвеєрні" атаки і як їх застосовують рашисти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини