Головна Новини Суспільство Війна з Росією Коли настане "золотий місяць" для контрнаступу ЗСУ – де Україна вже веде розвідку боєм
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли настане "золотий місяць" для контрнаступу ЗСУ – де Україна вже веде розвідку боєм

На Запорізькому напрямі розпочинається формування майбутнього поля бою

22 березня 2023, 09:07
Поділіться публікацією:

В інформаційному просторі багато інформації про те, що незабаром може відбутися анонсований раніше весняний контрнаступ ЗСУ. Але, коли він саме відбудеться зі зрозумілих причин ніхто не скаже і навіть не натякне. Тільки Генштабу відомо, де в окупантів розпочнуться проблеми і коли. Проте видання "Коментарі" зібрало думки експертів, коли ЗСУ активніше почнуть виганяти окупантів зі своєї землі.

Коли настане "золотий місяць" для контрнаступу ЗСУ – де Україна вже веде розвідку боєм

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Можливо, ще наше командування ухвалить рішення подивитися, як поводитимуться росіяни під 9 травня

Українське командування не поспішатиме з контрнаступом, ретельно все плануючи та обираючи той варіант, який дозволить уберегти якнайбільше життів українських воїнів. Саме тому контрнаступ не варто чекати до середини квітня, а то й до травня. Таку думку в інтерв'ю "Гордону" висловив військовий експерт, полковник запасу Роман Світан.

На його думку, українські командири можуть ухвалити рішення тримати оборони до 9 травня і лише потім піти у наступ.

"Це якраз той час, коли підійдуть уже сухі та сонячні дні. Ну, Великдень ходить за Місяцем разом із Землею та Сонцем, тут повітряні маси... Тобто якраз із середини квітня ми вже можемо починати рухатися", — вважає експерт .

Роман Світан вважає, що одна справа – це підготовлені резерви та необхідні запаси озброєння, а інша – погода, від якої теж багато залежить.

"Якщо буде хороша погода, нема чого чекати – треба починати десь із середини квітня рухатися. Буде десь такий, золотий, місяць – як у будь-якої армії: коли вона викладається повністю і виконує певний кидок, наступальні дії, прорив фронту. Ось цей місяць ми матимемо", – пояснив Світан.

Він прогнозує, що "золотим періодом" для українських захисників стане квітень – травень. Можливо, період трохи зміститься на червень.

Зараз начебто все очевидно, що нам треба наступати у напрямку Мелітополя, Бердянська, Маріуполя

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець в ефірі телеканалу "Еспресо" заявив, що ЗСУ, звичайно, ще не розпочали контрнаступ, але вже є ділянки фронту, де українські воїни промацують позиції загарбників. Однією з таких ділянок є Запорізький напрямок фронту, який почав оживати. Там починається формування майбутнього поля бою, що нагадує операцію зі звільнення правого берега Херсонської області.

"Там уже вживаються рейдові дії нашими військовими, відбувається розвідка боєм, здійснюються удари вглиб території противника. Вже починається період формування майбутнього поля бою, який нагадує операцію зі звільненням правого берега Херсонщини", — зазначив експерт.

Він додав, начебто очевидно, що ЗСУ треба наступати на Мелітополь, Бердянськ, Маріуполь, але при цьому в Генштабі мають все зважити та проаналізувати, адже росіяни на цих напрямках збудували глибоку оборону.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у розвідці розповіли, скільки росіян щомісяця мобілізують на війну в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини