Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кого Кремль кинув на штурм Соледара – чому вирішив послабити атаки на Бахмут
commentss НОВИНИ Всі новини

Кого Кремль кинув на штурм Соледара – чому вирішив послабити атаки на Бахмут

Місто штурмують малі штурмові загони, до яких входить від чотирьох до 15 бійців

12 січня 2023, 07:20 comments1605
Поділіться публікацією:








Незважаючи на зимовий період, жодної оперативної паузи у російсько-українській війні, як не було, так і немає. Після серії невдалих штурмів Бахмута, окупанти поставили за мету взяття Соледара. Щоправда, російські пропагандисти передчасно поспішили заявити, що місто повністю вже під контролем Росії. ЗСУ залишаються у Соледарі і дають бій ворогові. Як зараз справи в Соледарі і чому вся еліта російської армії вирушила на штурм цього міста? Відповіді на ці запитання знайшли разом із експертами.

Кого Кремль кинув на штурм Соледара – чому вирішив послабити атаки на Бахмут

РФ кинула всю свою еліту на Соледар – офіцер ЗСУ. Фото: instagram.com/libkos

У штурмі Соледара задіяні елітні частини "Вагнера", а також російські десантники

Офіцер першої окремої бригади спецпризначення імені Івана Богуна Тарас Березовець розповів, що після того, як елітні російські війська зламали зуби об оборону Бахмута, вони перекочували на штурм Соледара.

"Ситуація наступна: ворог зменшив тиск на Бахмут і звідки було перекинуто значну кількість підрозділів російської ПВК "Вагнер", а також російських ДШВ — десантно-штурмових військ або як вони їх називають ВДВ", — розповів Тарас Березовець.

За його словами, російське командування ухвалило рішення послабити штурм Бахмута і відправити найбоєздатніші підрозділи на Соледар. Ось і маємо сьогодні запеклі бої у Соледарі та невелике ослаблення у Бахмуті.

Березовець зазначив, що зараз скрізь у новинах тема штурму Соледара не означає, що бої за місто йдуть останні кілька днів. Насправді окупанти вже понад 10 днів намагаються взяти це місто. Активні штурми позицій ЗСУ розпочалися ще 27 грудня 2022 року.

"Ворог зробив висновки для себе після багатомісячної невдалої спроби зайти до міста Бахмут. Вони вирішили змінити тактику", – вважає Тарас Березовець.

Він припускає, що росіяни не мають ключового завдання зайти в Соледар, але є завдання оточити його, щоб взяти під контроль трасу, яка з'єднує Соледар і Слов'янськ.

Нині основний напрямок російських зусиль – штурм Соледара в лоб

Популярний в Україні військовий експерт Олег Жданов зазначив, що багатьом незрозуміло, навіщо ворог кидає стільки сил на штурм Соледара, окупація якого точно не стане стратегічним успіхом Росії. Але є щонайменше два пояснення дій росіян. По-перше, військове керівництво Росії прийняло той факт, що зараз окупувати Бахмут їм не вдасться. І, по-друге, знову йдеться про особисті амбіції Пригожина, якому потрібен хоч якийсь очевидний успіх в Україні. І сьогодні у боях за Соледар ми спостерігаємо не лише війну, а й політику, боротьбу за право довести Путіну свою здатність виконувати поставлені завдання попри все.

"Чому Соледар? Оскільки вони (Ред. – росіяни) вирішили, що там найслабше місце нашої оборони і тому вони перестали так активно атакувати Бахмут. Вони зрозуміли, що там не пройдуть, обійти Бахмут не вдасться, тому вирішили штурмувати Соледар", – зазначив Жданов.

За його словами, спочатку росіяни спробували взяти місто в кільце з півночі та півдня, а потім вирішили штурмувати у чоло. Взяття Соледара – це вже особиста мета пригожину, який одержимий ідеєю довести Путіну, що його бійці набагато краще в бою, ніж бійці регулярної російської армії, і таким чином вимагатиме відставки військового керівництва, того ж Шойгу чи Герасимова, а можливо, вимагатиме призначення його або Кадирова на цю посаду.

Читайте також на порталі "Коментарі" — війна в Україні: ключові складові цьогорічної поразки Росії — чи є вже перспективи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини