Головна Новини Суспільство Війна з Росією Клименко пояснив, як ставиться до закидів про те, чому поліцейські не воюють
commentss НОВИНИ Всі новини

Клименко пояснив, як ставиться до закидів про те, чому поліцейські не воюють

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в інтерв’ю Наталі Мосейчук відзначив, що поліцейські можуть добровільно вступати до лав ЗСУ. У цьому випадку їх звільняють із лав поліції, передає портал «Коментарі»

27 лютого 2024, 17:45
Поділіться публікацією:

Як підкреслив Клименко, кожен поліцейський самостійно приймає рішення про те, де він має намір нести службу – чи в поліції чи в лавах Збройних сил. Окрім того, каже міністр, поліцейський може служити тим, що захищає публічний порядок у країні. Також він може вступити до бойового підрозділу і воювати під командуванням ЗСУ. Ще один варіант – звільнитися зі служби та піти під мобілізацію.

Клименко пояснив, як ставиться до закидів про те, чому поліцейські не воюють

Ігор Клименко

За словами Клименка, у разі якщо поліцейський добровільно піде до ЗСУ, він одразу звільняється із служби в поліції. Справа у тому, каже міністр, що ці структури керуються різними законами регулювання. Очільник МВС додав, що наразі немає жодних квот для тих поліцейських, які вирішили вступити до лав Збройних сил.

При цьому Клименко додав, що якщо буде потрібно, то всі поліцейські візьмуть зброю і захищатимуть свою країну.

Окрім того, міністр прокоментував закиди українців про те, що поліцейські повинні йти воювати. Клименко відзначив, що насправді поліцейські зовсім нічим не відрізняються від звичайних хлопців із села, оскільки у них теж немає бойового досвіду.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Ігор Клименко і раніше говорив про те, що якщо буде дуже потрібно, то поліцейські візьмуть зброю і підуть на фронт. Він також розповів, що наразі чисельність поліції становить 98 тис. сержантів та офіцерів, які рівномірно знаходяться по всій території України для виконання необхідних завдань. За словами міністра на лінії 900 кілометрів, де йдуть активні бойові дії залучено 35 тис. особового складу поліцейських підрозділів, зокрема й п'ять тисяч представників штурмової бригади "Лють".





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

27 лютого 2024, 18:24

Так так, от якщо ..., от тоді ..., ми всі підемо. Якщо вже давно настало! Вперед - не ховайтесь за спинами як мери та їх корумповані чиновники. У разі повітряної тривоги йдіть до будівель мерії прокуратури суду поліції СБУ військкомату ...!


Новини