Головна Новини Суспільство Війна з Росією Китай зробив нову заяву про врегулювання "українського конфлікту"
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай зробив нову заяву про врегулювання "українського конфлікту"

У китайському МЗС підкреслили, що Пекін і надалі стоятиме на стороні миру та діалогу

30 липня 2024, 11:12 comments1246
Поділіться публікацією:

Уряд Китаю за підсумками зустрічей міністра закордонних справ КНР Ван І із керівниками зовнішньополітичних відомств України, США та Росії продовжить підтримувати політичне врегулювання "української кризи". Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив представник МЗС КНР Лінь Цзянь, пише "Укрінформ".

Китай зробив нову заяву про врегулювання "українського конфлікту"

Китай. Фото: з відкритих джерел

"Щодо "української кризи", Китай завжди займає неупереджену та справедливу позицію", — сказав Лінь.

За його словами, Пекін завжди прагнув якнайшвидшого завершення "українського конфлікту", прагнучи знайти для цього політичні методи, оскільки припинення вогню та відновлення світу вигідне всім сторонам.

"Китай і надалі стоятиме на стороні миру та діалогу, підтримуватиме міжнародне співтовариство у досягненні ще більшого консенсусу, спільними зусиллями здійснюватиме пошук практичного та реалістичного рішення для врегулювання "кризи"", — зазначив дипломат.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Чехії Петр Павел вважає, що для того, щоб переговори про мир в Україні дали результат, до них слід залучити Китай та Росію. Про це чеський лідер заявив у інтерв'ю ČTK.

Президент Чехії висловив переконання, що переговори не матимуть сенсу, якщо Росія продовжуватиме висувати вимоги, які шкодять Україні.

Водночас Петр Павел вважає, що без Росії та Китаю за столом мирні переговори будуть неможливими. Чеський лідер зазначив, що без впливу Пекіна Москва не змінить своєї поведінки і думки про припинення війни проти України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – без цього війна в Україні не закінчиться: ЄС знову звернувся із проханням до Китаю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини