Головна Новини Суспільство Війна з Росією Китай зможе вплинути на бажання РФ воювати в Україні: МЗС Франції зробило заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай зможе вплинути на бажання РФ воювати в Україні: МЗС Франції зробило заяву

У МЗС Франції заявили, що є надія, що Китай зможе вплинути на бажання РФ воювати в Україні.

2 квітня 2024, 07:20
Поділіться публікацією:

Китай надішле Росії чіткі сигнали щодо вторгнення в Україну та зможе вплинути на бажання воювати в Україні. Як передає портал "Коментарі", таке переконання висловив глава МЗС Франції Стефан Сежурне, пише "Голос Америки".

Китай зможе вплинути на бажання РФ воювати в Україні: МЗС Франції зробило заяву

Стефан Сежурне. Фото: з відкритих джерел

Стефан Сежурне під час візиту до Пекіна заявив, що Китай може відіграти ключову роль у забезпеченні поваги міжнародного права Росією.

"Ми переконані, що не буде міцного миру, якщо про нього не домовляться з українцями. Не буде безпеки для європейців, якщо не буде миру відповідно до міжнародного права. Китай може відіграти ключову роль у забезпеченні поваги до міжнародного права", — заявив топ- дипломат Франції.

Також, за його словами, Париж прагне підтримувати тісний діалог із Пекіном.

Читайте також на порталі "Коментарі" — речник МЗС Китайської Народної Республіки (КНР) Лінь Цзянь заявив, що Китай "своїм способом" сприятиме переговорам між Україною та Росією. Заява прозвучала невдовзі після звинувачень з боку США щодо підтримки Китаєм оборонної сфери РФ, а також на тлі невизначеності за участю КНР у Глобальному саміті миру, який намагається організувати Україна. Чого і чому очікувати від Китаю в найближчому майбутньому в ракурсі російсько-української війни? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Україна проводить активну роботу з підготовки саміту миру, який, ймовірно, пройде у Швейцарії. Нещодавно президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з індійським прем'єром Нарендою Моді, запросивши того взяти участь у майбутньому саміті. Були надії на участь там та Китаю. Про що говорить усе, що відбувається останнім часом навколо підготовки до цього заходу та загалом переговорного кейсу? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини