Головна Новини Суспільство Війна з Росією Китай став на бік Росії у війні проти України: про що заявив представник КНР в ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай став на бік Росії у війні проти України: про що заявив представник КНР в ООН

Представник Китаю в ООН Чжан Цзюнь виступив проти поставок зброї Україні для війни проти Росії та звинуватив НАТО у продовжені війни.

14 лютого 2024, 15:38 comments2400
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Посол Китаю в ООН Чжан Цзюнь закликав припинити США та інші країни надсилати зброю Україні для війни проти Росії. Також представник КНР закликав повернутись Україну та Росію до Мінських домовленостей.

Китай став на бік Росії у війні проти України: про що заявив представник КНР в ООН

Представник Китаю в ООН Чжан Цзюнь. Фото з відкритих джерел

Під час засідання Ради безпеки ООН в Нью-Йорку постійний представник Китаю в ООН Чжан Цзюнь заявив про необхідність зупинити поставки зброї Україні. За його словами це унеможливлює закінчення війни в Україні дипломатичними методами.

"Деякі країни повинні негайно припинити підливати масло у вогонь і припинити підривати дипломатичні зусилля міжнародної спільноти", — сказав Чжан Цзюнь.

Крім того, посол Китаю в ООН закликав Україну та Росію переосмислити та виконати Мінські домовленості, які були підписані у 2014 році під час початку війни та першого вторгнення Росії.

У підсумку Чжан Цзюнь заявив, що поставки зброї Україні ставлять у небезпечне становище інші країни. 

"Безпека однієї країни не може бути за рахунок безпеки інших країн, а регіональна безпека не може бути гарантована посиленням або навіть розширенням військових угруповань. Інтереси безпеки всіх країн рівні між собою", — сказав Чжан Цзюнь.

Також посол Китаю в ООН звинуватив НАТО у погрозах, санкціях та у тому, що організація нібито продовжує війну, а не намагається вдатись до мирних переговорів та політичного врегулювання війни в Україні. 

Нагадаємо, що Китай офіційно не підтримав війну в Україні, однак посилив економічні зв’язки з Москвою, що дозволяє Кремлю фінансувати виготовлення та покупку зброї для війни. Зазначимо, що саме Росія та її союзники вимагають зупинити поставки зброї Україні, щоб закінчити війну на умовах Путіна та з окупацією українських територій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що генсек НАТО заявив про велику перемогу України.

Також "Коментарі" писали про труднощі перекладу, коли у Росії повідомили, що Китай заявив про підтримку Росії у війні в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини