Головна Новини Суспільство Війна з Росією Китай просуває свій "мирний план" щодо України: Зеленський відреагував
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай просуває свій "мирний план" щодо України: Зеленський відреагував

Зеленський нагадав, що мирний план України спирається на хартію ООН, принципи територіальної цілісності та суверенітету, продовольчої безпеки, а також ядерної безпеки

14 червня 2024, 07:35 comments1067
Поділіться публікацією:

Якщо Китай має свій погляд на те, як можна досягти завершення війни, то він може підготувати альтернативну формулу миру та публічно подати її для обговорення. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час спільної прес-конференції з президентом США Джо Байденом зробив президент України Володимир Зеленський.

Китай просуває свій "мирний план" щодо України: Зеленський відреагував

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента України

Президент України пояснив, що всі добре знайомі з його мирним планом та нагадав, що він є відкритим для всіх.

Володимир Зеленський зазначив, що мирний план України спирається на хартію ООН, принципи територіальної цілісності та суверенітету, продовольчу безпеку, а також ядерну безпеку.

"Якщо Китай має альтернативний погляд на це, то він може підготувати альтернативну формулу миру. Якщо вони поділяють цей шлях до миру, то ми знайдемо можливість діалогу", — наголосив глава української держави.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський розповів, що глава КНР Сі Цзіньпін пообіцяв йому, що його країна не надаватиме Росії зброю для війни проти України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Китай заявив, що не братиме участі у Саміті миру у Швейцарії, адже туди не запросили Росію. Натомість Пекін активно залучає інші країни, вмовляючи їх визнати китайський мирний план про закінчення війни в Україні.

Видання Reuters поспілкувалось із 10 дипломатами, які підтвердили, що Китай пропускає мирний саміт у Швейцарії та лобіює свій альтернативний план в інших країнах. Один із дипломатів зазначив, що такі дії КНР схожі на "прихований бойкот" Саміту миру.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини