Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кінець війні вже цього року: у Welt розповіли, чому це неминуче і, коли настане критичний момент
commentss НОВИНИ Всі новини

Кінець війні вже цього року: у Welt розповіли, чому це неминуче і, коли настане критичний момент

Аналітики Welt зауважують, що є багато ознак того, що війну в Україні можуть заморозити

27 березня 2024, 14:07 comments6072
Поділіться публікацією:

У 2024 році Україні загрожує перехід в оборонну позицію, а до вересня може настати “критичний момент” у війні. Це станеться, якщо західні партнери не почнуть передавати для українського війська більше зброї. Водночас є багато ознак того, що війну можуть заморозити. Як інформує портал "Коментарі", про це йдеться у матеріалі Welt. 

Кінець війні вже цього року: у Welt розповіли, чому це неминуче і, коли настане критичний момент

Війна в Україні. Фото: Генштаб ЗСУ у Facebook

Експерти видання зазначають, замороження бойових дій може відбутися вже цьогоріч.

Автори матеріалу зазначають, що війна в Україні навряд триватиме ще кілька років. Їй загрожує замороження вже у 2024 році. Аналітики запевняють, що у випадку, якщо цього все ж не станеться, ані Україна, ані Росія не матимуть переваг на полі бою.

"Тепер постає питання: чи буде цей конфлікт тривати роками? Швидше за все, ні. Навпаки, є багато підстав вважати, що його буде заморожено вже цього року", — зауважують автори матеріалу.

При цьому видання пише, що шанси України на повернення втрачених територій цього року незначні. Найімовірніше, Києву доведеться зосередитися на утриманні поточної лінії фронту. Однак наразі не можна зробити певних висновків, і найімовірніше, протягом цього року Україні доведеться зіткнутися з новими атаками з боку Росії, що може призвести до значних територіальних втрат.

Крім того, німецькі експерти спрогнозували ще й настання певної “критичної точки” у війні, і станеться вона, на їхню думку, теж цьогоріч – до вересня. Цьому можна було б запобігти, якби Захід надав набагато більше військової допомоги Києву.

Читайте також на порталі "Коментарі" — з'являється все більше тривожних повідомлень, що новий потужний натиск російської армії на фоні нестачі бійців та снарядів у ЗСУ, у найближчі кілька місяців може пробити українську оборону. У той же час, аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що Міноборони Росії формує резерви для підтримки поточних військових операцій в Україні. Але навряд ці з'єднання зможуть виконувати масштабні наступальні операції. Чого і чому чекати на фронтах у найближчому майбутньому (до кінця весни)? Які рішення сторін конфлікту та їхніх союзників можуть серйозно вплинути на ситуацію? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини