Головна Новини Суспільство Війна з Росією Керували вторгненням: у Кремлі усунули генералів за провал «спецоперації» в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Керували вторгненням: у Кремлі усунули генералів за провал «спецоперації» в Україні

Погане керівництво погіршує і так низький моральний дух і погану згуртованість підрозділів у багатьох частинах російських сил

19 жовтня 2022, 12:22 comments1299
Поділіться публікацією:

Чотири з п'яти російських генералів, які безпосередньо керували повномасштабним вторгненням до України у лютому 2022 року, сьогодні втратили свої посади і більше не керують російськими військами. Ось тільки їм на зміну прийшли офіцери, які поки що не зуміли змінити ситуацію і сприяти поліпшенню бойових дій Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Міноборони Великобританії з посиланням на дані своєї розвідки.

Керували вторгненням: у Кремлі усунули генералів за провал «спецоперації» в Україні

У російській армії спостерігається нестача молодших офіцерів. Фото: ua.depositphotos.com

"Відсутність безперервності командування, ймовірно, буде більш руйнівною, ніж у західній армії, оскільки відповідно до російської доктрини розробка планів в основному залежить від командира особисто, а не як колективна робота ширшого штабу", — йдеться у повідомленні британської розвідки.

Також у британській розвідці повідомляють, що у російській армії спостерігається нестача молодших офіцерів для організації та керівництва новомобілізованими резервістами. Погане керівництво нижчого рівня, ймовірно, погіршує і так низький моральний дух і погану згуртованість підрозділів у багатьох частинах російських сил.                                        

"Показання очевидців свідчать про те, що 15 жовтня 2022 року товариш по службі розстріляв 11 російських солдатів під Білгородом після того, як офіцер образливо висловився на адресу новобранців з числа національних меншин", — нагадали в британській розвідці.

Читайте також на порталі "Коментарі" — воєнний стан у Росії : чи піде на це Путін — які є ризики. Експерти зналися на ситуації в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини