Головна Новини Суспільство Війна з Росією Керівник МАГАТЕ приїде в Київ та Москву для переговорів стосовно ЗАЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

Керівник МАГАТЕ приїде в Київ та Москву для переговорів стосовно ЗАЕС

МАГАТЕ планує відвідати дві країни.

1 жовтня 2022, 23:37
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Керівник ядерної служби ООН Рафаель Гроссі планує приїхати в Україну та Росію для переговорів стосовно зони захисту навколо української атомної станції у Запоріжжі. Про це повідомляє інформаційна агенція Reuters з посиланням на МАГАТЕ.

Керівник МАГАТЕ приїде в Київ та Москву для переговорів стосовно ЗАЕС

Голова МАГАТЕ Рафаель Гроссі. Фото з відкритих джерел

Запорізька АЕС перебуває під російською окупацією з перших тижнів повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну. На станції працюють українські працівники під контролем російських військових.

На ЗАЕС постійно виникали технічні проблеми, які переважно було вчинено військовослужбовцями з Росії. Так, в небезпечній близькості до Запорізької атомної станції окупаційні сили Росії розмістили військову техніку та стріляли з неї. Такі порушення були зафіксовані незалежними експертами, хоча Росія звинувачувала Україну в обстрілах АЕС.

Тепер голова МАГАТЕ Рафаель Гроссі планує приїхати в Київ та Москву і обговорити можливість створити захисну зону на Запорізькій атомній електростанції. У повідомленні від МАГАТЕ немає точної дати візиту, але очікується що Гроссі прибуде наступного тижня.

1 жовтня стало відомо, що росіяни викрали генерального директора ЗАЕС Ігоря Мурашова.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про цілі попередньої місії МАГАТЕ в Україні. Серед головних причин це оцінка самої ЗАЕС та стан працівників.

Також "Коментарі" писали про опубліковане відео з Запорізької АЕС, де помітно, що росіяни використовують зброю на близькій відстані від атомної електростанції. Військові експерти оцінили відео і повідомили, що стріляли з західного боку станції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини