Головна Новини Суспільство Війна з Росією Катастрофа на Каховській ГЕС: до якого висновку дійшли західні партнери та хто зголосився допомогти у біді
commentss НОВИНИ Всі новини

Катастрофа на Каховській ГЕС: до якого висновку дійшли західні партнери та хто зголосився допомогти у біді

Майже два десятки країн підтримали українську державу після вибуху Каховської ГЕС

13 червня 2023, 11:00 comments2049
Поділіться публікацією:

Як повідомляють "Коментарі", глава МЗС Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону заявив, що на сьогодні, 19 світових держав виділили гуманітарну допомогу Україні.

Катастрофа на Каховській ГЕС:  до якого висновку дійшли західні партнери та хто зголосився допомогти у біді

Які країни підтримали Україну після теракту на Каховській ГЕС

За останній тиждень наша країна отримала: декілька сотень насосів, помп, надувних човнів, півмільйона таблеток для очищення води, пальне, пакети, сухі пайки та інше. Глава МЗС також зауважив, що осторонь біди українців не стоять і міжнародні організації.

"Відповідно до нашої домовленості, якої ми досягли з ООН минулого четверга, Координаторка ООН в Україні Деніз Браун пообіцяла подвоїти зусилля з надання допомоги і дійсно ми бачимо, що вони виконали обіцянку", — додав Кулеба.

Водночас, українські партнери все ще вибудовують консенсус у тому, що за підривом Каховської ГЕС стоїть Російська Федерація. За словами високопосадовця, світові держави не мають сумнівів, що Україна не винна у цьому. Разом з тим, вони твердо переконані, що теракт є результатом ворожої агресії проти української держави.

"Чи планувався підрив саме такого масштабу, чи вони хотіли щось менше зробити, але щось пішло не за планом – це все ще не встановлено. Тут зберігаються різні думки. Але те, що це справа рук Росії, тут вибудовується консенсус, – резюмував Кулеба.

А допоки дискусії щодо цього питання тривають, в Міністерстві аграрної політики України заспокоїли, заявивши, що критичного дефіциту продуктів харчування, спричиненого катастрофою на ГЕС не буде. Проте, певний обсяг зернових все ж буде втрачено.

"Фермери і так небагато там вирощували, тому що постійно то "прильоти", то бойові дії. Тому гірше, ніж торік, у цьому році там точно не буде", — заявив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня.

Читайте також на сайті "Коментарі", — Окупанти крадуть кадри евакуації людей на Херсонщині та видають їх за свої, — ДПСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини