Головна Новини Суспільство Війна з Росією Карти вже здані: всі сторони війни в Україні визначились із рішеннями
commentss НОВИНИ Всі новини

Карти вже здані: всі сторони війни в Україні визначились із рішеннями

США утримуватимуться від радикальної допомоги, а РФ влаштовуватиме звірства

4 вересня 2024, 16:36 comments24147
Поділіться публікацією:

Насправді в осінь Україна входить набагато краще, ніж могла б, вважає політолог Олексій Копитько. За його словами, у ворога були амбітні плани на весняно-літню кампанію. Але, каже експерт, росіяни спочатку спалили частину військ на північ від Харкова. Потім Курська операція відтягла на себе неабияку частку резервів, що залишилися, які зараз могли б тиснути на той же Покровськ або вклинюватися між Харковом і Сумами.

Карти вже здані: всі сторони війни в Україні визначились із рішеннями

Війна в Україні

"Є спроба розсікти наші війська в Харківській області, щоб вийти до Осколу. Навіть у разі погіршення ситуації на одній із ділянок у суто військовому плані це не спричинить для всієї країни та всієї оборони драматичних наслідків. Що здатне різко погіршити все – це настрій людей: коли вони перестануть чинити опір. І втрата управління", — заявив Копитько.

За його словами, "карти на найближчий раунд уже здані" і як вони будуть розіграні, які підготовлені ходи, ми не знаємо, але все вже сталося.

"Найближчими двома місяцями складно розраховувати на стрімке надходження допомоги, яка зіграє до початку листопада. Росія, як і раніше, не може впоратися з нашою армією. Навіть якщо ворог продовжить рух, чисто військовими засобами нас не зможе обрушити. А мобілізація їм на короткому відрізку не допоможе", — заявив Копитько.

На його думку, єдиний напрямок, де Кремль може наростити зусилля наявними ресурсами – це звірства проти цивільного населення, які не виглядатимуть як ескалація, але похитнуть стійкість.

"Якщо не обрушити мотивацію української армії та підтримку армії тилом – треба проводити мобілізацію, чого у РФ не хочуть. Чинивши тиск на цивільних, РФ створює вилку: можливість продавлювати нашу армію з опорою на приховану мобілізацію та найманців, а також формуючи заділ під переговори. Це розкручує спіраль: що менша стійкість України, то менше допомоги ми реально отримаємо", — каже експерт.

Але, за його словами, нюанс у тому, що громадяни України демонструють видатну стійкість, через що плани Кремля вже неодноразово зривалися.

Копитько каже, що в найближчі два місяці ситуація буде такою, що "доведеться терпіти".

"Інформація про звірства росіян має оперативно доносити через громадську думку тих, хто зацікавлений її не помітити. Щоб у ході виборів їм таки довелося реагувати та стримувати Путіна", — додав експерт.

При цьому він нагадав заяву Джо Байдена про те, що "Полтава — це спроба зламати волю народу".

"На тлі заборони застосовувати далекобійні засоби та консервативний підхід до надання допомоги виглядає, ніби в прагненні зламати волю українців Росія не самотня. Навіть якщо це не так. А виглядає – так. Коли живий організм (Україна) загнаний у кут, спливає кров'ю, перебуває під колосальним тиском і спостерігає дії, які виглядають як знущання та приниження, це може спричинити ірраціональну поведінку. Це факт. І до нього варто постався серйозно", — додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що Кремль перейшов до плану "Б".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини