Головна Новини Суспільство Війна з Росією Карлівський мішок: з'явилися нові подробиці про комбата 11 ОМПБр, якого хотіли звільнити
commentss НОВИНИ Всі новини

Карлівський мішок: з'явилися нові подробиці про комбата 11 ОМПБр, якого хотіли звільнити

Ситуація викликала резонанс не лише у суспільства, а й у професійних військових колах

3 вересня 2024, 19:42 comments1395
Поділіться публікацією:

Командира батальйону 11-ї окремої мотопіхотної бригади, який прийняв рішення вивести своїх людей з Карлівського мішка, не будуть звільняти з посади. Про це стало відомо 3 вересня, згідно з повідомленням DeepState у Telegram-каналі.

Карлівський мішок: з'явилися нові подробиці про комбата 11 ОМПБр, якого хотіли звільнити

Втрата села Карлівки на Покровському напрямку (фото з відкритих джерел)

Командування переглянуло своє рішення щодо звільнення командира, чий батальйон перебував у складних оперативно-тактичних умовах з недостатньою кількістю боєприпасів і логістики. Командир вирішив відійти з села для збереження залишків свого підрозділу.

Командування бригади виступило на захист свого офіцера та особового складу. DeepState підкреслили, що хоча військові зазвичай не підтримують втручання громадськості, іноді це необхідно, коли приймаються незрозумілі рішення, від яких залежить життя багатьох бійців.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що новий скандал в ЗСУ через Карлівський мішок  Командування Оперативно-тактичного угруповання "Донецьк" звинуватило у втраті села Карлівка на Покровському напрямку бійців та командира 11-го мотопіхотного батальйону 59-ї бригади. 

Як повідомляє Telegram-канал проєкту DeepState, посилаючись на звернення солдатів та офіцерів цього батальйону, командир був звільнений, хоча його підрозділ не зумів втримати позиції лише тому, що противник оточив батальйон, зайшовши у тил. Згідно із заявою військових, командир отримав батальйон у розбитому стані, але завдяки правильним підходам швидко організував роботу піхоти та інших служб. З 13 червня 11-й батальйон обороняв Карлівку та стримував ворога біля Нетайлового. За словами бійців, щоденно ворог завдавав по їхніх позиціях 150-200 мінометно-артилерійських ударів, здійснював 10-120 скидів та 10-30 атак FPV-дронами.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини