Головна Новини Суспільство Війна з Росією Камери переповнені: у Кабміні назвали кількість ув'язнених, яких можуть відправити на фронт
commentss НОВИНИ Всі новини

Камери переповнені: у Кабміні назвали кількість ув'язнених, яких можуть відправити на фронт

Денис Малюська підкреслив, що в Україні переповнені установи виконання покарань, зокрема, слідчі ізолятори

10 травня 2024, 10:15 comments1200
Поділіться публікацією:

Із установ пенітенціарної системи можна було б мобілізувати від 10 до 20 тисяч засуджених, не в останню чергу тому, що в Україні переповнено установи виконання покарань. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "ВВС" зробив міністр юстиції Денис Малюська.

Камери переповнені: у Кабміні назвали кількість ув'язнених, яких можуть відправити на фронт

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

"Так, десять-двадцять тисяч (Ред. – мобілізувати ув'язнених). Точно не більше. Але, знову ж таки, питання у підходах. Я говорю цифри абсолютно не прораховані, тому що залежно від кожного сценарію кількість буде різна", – висловився міністр.

За його словами, в Україні переповнені установи виконання покарань, зокрема слідчі ізолятори, вільних місць давно немає практично ніде, зокрема у великих містах.

"Тому це велика проблема. Не в останню чергу я дуже агітую за мобілізацію ув'язнених і засуджених через те, щоб не порушувати нормативи щодо кількості людей на певну площу", — сказав міністр.

Малюська також прокоментував можливість залучення до мобілізації засуджених за вбивство.

За словами міністра, він не бачить проблеми у тому, щоб засуджені за вбивство могли зі зброєю в руках захищати свою Батьківщину, адже, зазначає Денис Малюська, на війну людина і вирушає для того, щоб убивати.

"Тим більше, якщо ми говоримо про вбивць, особливо про засуджених довічно – це, як правило, люди, які скоїли злочин у дуже юному віці, 18-19 років. Мозок ще не сформований, психіка нестабільна. І після десятків років у в'язниці – зараз психологічний портрет людини не має нічого спільного з людиною, яка вбила у 18-19 років. Це підтвердить будь-який психолог", – вважає міністр.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому Рада дала добро на мобілізацію засуджених: хто йтиме на фронт.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини