Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кадирова нагородили за внесок у ядерну фізику
commentss НОВИНИ Всі новини

Кадирова нагородили за внесок у ядерну фізику

Голову Чечні Рамзана Кадирова нагородили медаллю за внесок у розвиток ядерної фізики

5 травня 2023, 18:49
Поділіться публікацією:

Глава Чечні Рамзан Кадиров, який підтримує Путіна та війну в Україні, отримав золоту медаль імені Ігоря Курчатова. Вона вручається за визначні заслуги у розвитку ядерної фізики та ядерної енергетики, це одна з найбільш значних нагород Російської академії наук. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на "Радіо Свобода".

Кадирова нагородили за внесок у ядерну фізику

"Ядерний фізик" Рамзан Кадиров

Медаль Кадирову вручив президент Національного дослідницького центру "Курчатівський інститут" Михайло Ковальчук під час свого візиту до Грозного. Який саме внесок у розвиток ядерної фізики та ядерної енергетики зробив Кадиров, Ковальчук не уточнив. Він відзначив великі успіхи регіону у розвитку науки та освіти.

"Для мене велика честь отримати таке високе визнання від іменитого інституту", – заявив Кадиров на своїй сторінці у Фейсбуці.

Як пишуть місцеві ЗМІ, Рамзан Кадиров запропонував представникам "Курчатівського інституту" відкрити свою філію у Чечні. До цього інститут підписав угоду про співпрацю з Чеченським державним університетом "у сфері науки та освіти".

Медаль імені Курчатова – це далеко не перша нагорода Рамзана Кадирова. Загалом у нього понад три десятки орденів, медалей та почесних звань. Серед них медаль "За військову доблесть" II ступеня (2000 рік), "За заслуги перед Вітчизною" IV і III ступеня (2006 і 2021 роки). 2006-го він отримав звання Героя Росії, а 2020-го Путін надав Кадирову звання генерал-майора Росгвардії. Крім цього, він має почесні звання "Заслужений працівник фізичної культури Чеченської Республіки", "Заслужений будівельник Чеченської Республіки" та "Заслужений правозахисник Чечні". У лютому 2023 року Кадиров першим у республіці був удостоєний звання Героя Чеченської республіки. Це звання було започатковане ним самим у жовтні минулого року. Укази про нагородження підписує голова Чечні, у такий спосіб виходить, що Кадиров нагородив сам себе.

Тим часом, ВООЗ зробила заяву щодо Covid-19.

Окупанти оголосили про "вивезення" населення Запорізької області.

А Соловйов цинічно засудив повернення Пугачової до Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Jeka

5 травня 2023, 19:18

1 подушечка


Новини