Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ізраїль дозволив членам НАТО постачати Україні озброєння із ізраїльськими компонентами
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль дозволив членам НАТО постачати Україні озброєння із ізраїльськими компонентами

Ізраїль погодився зробити це після того, як адміністрація Байдена закликала його відмовитись від просто гуманітарної допомоги.

17 листопада 2022, 17:20 comments1338
Поділіться публікацією:

Ізраїль надав дозвіл країнам НАТО постачати в Україну системи озброєнь, які містять ізраїльські компоненти. Як повідомляє видання "Коментарі", про це повідомляє ізраїльське видання "Haaretz".

Ізраїль дозволив членам НАТО постачати Україні озброєння із ізраїльськими компонентами

Акція на підтримку України. Фото: Getty Images

До систем, на поставку яких надано дозвіл, відносяться електрооптичні та для керування вогнем.

Видання зазначає, що позиція Ізраїлю змінилася після того, як відбулася розмова з адміністрацією президента Джо Байдена, де наполегливо порадили відмовитися від просто гуманітарної допомоги Україні, коли її щодня атакує Росія та Києву потрібна серйозна підтримка.

"Ізраїль погодився зробити це після того, як адміністрація Байдена закликала його відмовитися від просто гуманітарної допомоги. Стратегічні матеріали були доставлені в Україну через країну-член НАТО, яка постачає Києву зброю", — уточнюють журналісти.

Закуплене обладнання буде передано через країну НАТО, яка поставлятиме зброю Україні і поки що буде разовою акцією. Рішення про те, чи продовжувати таку допомогу далі, ухвалить уже новий уряд, який вступає у повноваження. За даними американських джерел, Ізраїль таємно допомагає Україні у сфері розвідки.                                                                                                               

Читайте також на порталі "Коментарі" — голова Об'єднаного комітету начальників штабів Сполучених Штатів генерал Марк Міллі вважає, що звільнити Крим за допомогою військових методів – малоймовірно. Про що говорить така заява? Чи згодні з ним? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини