Головна Новини Суспільство Війна з Росією Із навчальної частини втекли озброєні засуджені: що кажуть у Сухопутних військах
commentss НОВИНИ Всі новини

Із навчальної частини втекли озброєні засуджені: що кажуть у Сухопутних військах

У соцмережах розповсюджують інформацію про втечу мобілізованих засуджених із однієї з навчальних частин

25 червня 2024, 15:28
Поділіться публікацією:

У ЗМІ та соцмережах розповсюджують інформацію, що колишні засуджені, які долучилися до лав Збройних сил, буцімто, втекли з України. Вказувалося, що засуджені одягнені у військову форму та мають із собою зброю. Однак такі повідомлення не відповідають дійсності, заявили в Сухопутних військах.

Із навчальної частини втекли озброєні засуджені: що кажуть у Сухопутних військах

Мобілізація в Україні

"Інформація про втечу колишніх засуджених, які долучились до лав Збройних Сил України та проходять підготовку в одному із навчальних центрів не відповідає дійсності. Всі колишні ув'язненні зараз проходять активну підготовку та готуються до виконання бойових завдань у своїх підрозділах", — сказано у заяві Сухопутних військ.

Там вказано, що деякі ЗМІ поширюють неперевірену та недостовірну інформацію, яка працює на ворога та дискредитує мобілізаційну кампанію.

"Колишні засудженні, вмотивовані, патріотично налаштовані, за власним бажанням долучились до лав ЗСУ. Скоро ми зможемо побачити їх роботу на полі бою", — відзначили у Сухопутних військах.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що станом на кінець травня 3000 засуджених виявили бажання служити у Збройних силах України. При цьому у Мін'юсті відзначили, що не всі охочі потраплять на умовно-дострокове звільнення та укладуть контракт. Там підкреслили, що військово-лікарські комісії перевірятимуть засуджених на суспільно-небезпечні хвороби – ВІЛ-інфекція, туберкульоз чи гепатити. Ці захворювання є основою виключення з проекту "мобілізації". Окрім того, у міністерстві говорять, що визначальними у законі є саме бажання засудженого та його мотивація укласти контракт із Збройними силами України та таким чином отримати умовно-дострокове звільнення. Водночас, закон містить застереження на випадок, якщо хтось раптом розглядає укладення контракту з ЗСУ як можливість вийти на волю, але не воювати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини