Головна Новини Суспільство Війна з Росією Італія змінила своє ставлення щодо постачання винищувачів Україні: що тепер говорить Рим
commentss НОВИНИ Всі новини

Італія змінила своє ставлення щодо постачання винищувачів Україні: що тепер говорить Рим

Глава МЗС Італії Таяні заявив, що його країна навряд чи надасть Україні винищувачі

21 лютого 2023, 14:17 comments5046
Поділіться публікацією:

В Італії не обговорюється питання про передачу Україні винищувачів, але навіть, якщо розпочнуться дискусії з цього приводу, навряд чи вони закінчаться позитивно для України, бо малоймовірно Рим ухвалить позитивне рішення. Про це повідомляє портал "Коментарі", із посиланням на заяву міністра закордонних справ Італії Антоніо Таяні в інтерв'ю італійській газеті La Stampa, яку наводить CNN.

Італія змінила своє ставлення щодо постачання винищувачів Україні: що тепер говорить Рим

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

Глава МЗС Італії зазначив, що питання про відправку винищувачів поки не обговорювалося, але в жодному разі Італія одноосібно таке рішення не ухвалюватиме. У будь-якому разі, якщо рішення про передачу винищувачів Україні і буде ухвалено, то лише у координації з усіма союзниками України.

"Нам доведеться координувати дії з нашими союзниками, вигадувати, які літаки їм відправляти, бо постачати українцям різні моделі немає сенсу... Мені здається практично неможливою відправка італійських винищувачів", — зазначив Таяні.

Дипломат також додав, що прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні перебуває сьогодні з візитом у Києві, щоб запевнити президента України Володимира Зеленського у подальшій підтримці Італією України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи може найближчим часом настати вирішальний період для України – кому адресовано посил президента Володимира Зеленського. Експерти під час ексклюзивного інтерв'ю нашому виданню розібралися у питанні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Росія підвищує ставки: диктатор Володимир Путін у зверненні до Федеральних зборів зробив заяву щодо ядерної зброї.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини