Головна Новини Суспільство Війна з Росією ISW: Україна перемагає РФ сучасною зброєю, але є один важливий нюанс
commentss НОВИНИ Всі новини

ISW: Україна перемагає РФ сучасною зброєю, але є один важливий нюанс

Американські аналітики звертають увагу, що успіх України на полі бою був би більш відчутним, якби не перебої з поставками Заходу

15 лютого 2024, 07:35
Поділіться публікацією:

Україна продовжує докладати зусиль для компенсації російської переваги у живій силі та матеріально-технічних засобах, використовуючи більш сучасні системи та обладнання. Але ці зусилля підривають регулярні затримки надання допомоги країнам Заходу у сфері безпеки. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

ISW: Україна перемагає РФ сучасною зброєю, але є один важливий нюанс

Безпілотник. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики проаналізували інтерв'ю заступника міністра оборони України генерал-лейтенанта Івана Гаврилюка від 14 лютого, в якому він заявив, що Україна не може гідно конкурувати з Росією за кількістю артилерійських снарядів, танків і солдатів, які агресор може виробляти. Водночас, за його словами, ЗСУ можуть досягти переваг на полі бою, використовуючи високотехнологічну зброю.

Заступник голови Міноборони особливо відзначив українські зусилля щодо широкої інтеграції можливостей ударних безпілотників у Сил оборони та наголосив, що Україна планує поступово збільшувати співвідношення машин до людей на полі бою.

Гаврилюк визнав, що прогрес України у розширенні використання безпілотників не замінює потреби війська у сучасних артилерійських системах та інших далекобійних засобах. За його словами, війна в Україні демонструє, що ключову роль на полі бою відіграє артилерія і додав, що більшість російських втрат забезпечили українські реактивні системи залпового вогню та артилерійські підрозділи.

Заступник міністра оборони також заявив, що безпілотники мають деякі переваги над артилерією, зокрема за вартістю, але вони є більш вразливими до зовнішніх факторів, таких як російські системи радіоелектронної боротьби (РЕБ) та природні фактори, ймовірно, маючи на увазі погоду. Крім того, за словами чиновника, безпілотники, які зараз мають українські війська, не здатні давати потрібний ефект на полі бою, який може забезпечити артилерія — наприклад, знищення польових укріплень або ворожої бронетехніки.

"Здатність України проводити такі комбіновані операції зараз залежить від західних постачань артилерійських снарядів, і Гаврилюк визнав, що дефіцит снарядів продовжує впливати на українські можливості та змушує Україну коригувати оперативні плани", — йдеться у звіті ISW.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія вдарила по Україні з бомбардувальників Ту-95 та "Калібрами": де є влучення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини