Головна Новини Суспільство Війна з Росією ISW розповів, з чим зіткнеться РФ після ударів ЗСУ мостами на півдні
commentss НОВИНИ Всі новини

ISW розповів, з чим зіткнеться РФ після ударів ЗСУ мостами на півдні

У ворога будуть значні збої в логістиці та затримки з поставками для війська

7 серпня 2023, 08:00 comments2179
Поділіться публікацією:

6 серпня українські сили завдали ударів по двох ключових автомобільних мостах уздовж територій, які з’єднують окупований Крим і окуповану Херсонську область. Це змусило російські сили перенаправити автомобільний рух з коротших східних маршрутів на довші західні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

ISW розповів, з чим зіткнеться РФ після ударів ЗСУ мостами на півдні

По Чонгарському мосту прилетіли ракети

"Українські удари по мостах уздовж критично важливих російських земних лініях зв'язку є частиною української кампанії блокування, спрямованої на створення умов для майбутніх рішучих контрнаступальних операцій. … Вони, ймовірно, перервуть транспортування російського персоналу, матеріальних засобів і обладнання з окупованого Криму для критично важливих російських оборонних операцій у західній Запорізькій області та на кордоні Запорізької та Донецької області на певний, невизначений час", – йдеться в звіті.

В ISW припускають, що ступінь пошкодження мосту через Генічеську протоку, ймовірно, змусить російські сили перенаправити військовий транспорт з Арабатської коси на більш довгі західні маршрути між окупованим Кримом і окупованою Херсонською областю.

"Більшість російського автомобільного транспорту між Кримом і Херсонською областю (якщо не весь) матиме проходити вздовж або дуже близько до однієї 20-кілометрової ділянки траси М-17 між Ішунем і Армянськом. Це головне вузьке місце в російських земних лініях зв'язку. Ймовірно, це призведе до значних збоїв у логістиці та ймовірності затримок і заторів", – зазначають аналітики. 

ISW акцентує, що українські сили також розширюють зусилля з перехоплення російських військово-морських цілей, залучених до російського матеріально-технічного забезпечення в Чорному морі.

"Українські офіційні особи постійно заявляли про свою прихильність кампанії навмисного блокування російських військових цілей, щоб погіршити матеріально-технічне забезпечення та оборонні можливості Росії для створення сприятливих умов для майбутньої контрнаступальної діяльності України", – нагадують аналітики.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на що робить ставку Путін — чи Кремль може погодитися на справедливий мир в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини