Головна Новини Суспільство Війна з Росією ISW: Путін намагається відкласти момент визнання поразки Росії у війні проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

ISW: Путін намагається відкласти момент визнання поразки Росії у війні проти України

Провал планів Путіна щодо окупації України та проголошення перемоги змушують диктатора відмовлятися від публічності

15 грудня 2022, 09:08 comments2392
Поділіться публікацією:

У Кремлі пішли на безпрецедентний крок – ухвалено рішення відкласти щорічне звернення президента РФ Путіна до федеральних зборів. Причина очевидна – заяви Володимира Путіна про успіхи у війні проти України звучать дедалі непереконливіше. Звідси наростаюча критика всередині російського суспільства. Російському президенту дедалі складніше доводити, що ситуація під контролем, як і контролювати інформаційний простір. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

ISW: Путін намагається відкласти момент визнання поразки Росії у війні проти України

Володимир Путін. Фото: Getty Images

Військові аналітики звертають увагу, що після появи інформації про неготовність Путіна виступити зі зверненням до федеральних зборів тут же включилися російські пропагандисти, які спробували виставити у білому світлі російського диктатора, зазначивши, що нічого страшного не сталося і Путін обов'язково звернутися до росіян, але тільки вже 2023 року.

"Втеча РФ з Київської області та півночі України у квітні 2022 року, ймовірно, зіпсувала плани Путіна проголосити перемогу під час звернення до федеральних зборів", — зазначили аналітики.

В ISW нагадали, як у березні 2014 року президент Росії скористався можливістю вимовити промову, в якій він оголосив про незаконну анексію Криму та міста Севастополь.

"Можливо, Путін все ще чекає і сподівається вимовити грандіозну переможну промову в 2023 році або відкладає момент, коли йому доведеться визнати, що РФ не може досягти своєї мети в Україні (визнати поразку у війні)", — наголошують фахівці.

В Інституті також переконані, що, звертаючись до російської громадськості та еліт, диктатор може бути не впевнений у своїй здатності виправдати вартість війни проти внутрішніх та глобальних проблем Росії.

"Перемога в Україні могла б дозволити Путіну замаскувати російські людські та фінансові втрати, як це було у 2014 році, але РФ не мала жодних успіхів на полі бою після окупації Лисичанська у липні", — пояснюють у звіті.

У той же час президент Росії продовжив сіяти паніку серед населення, коли нечітко відповідав на питання про тривалість війни і другу хвилю мобілізації. Таким чином він викликав критику та плутанину серед провоєнної спільноти.

А втеча росіян з Херсона розлютила навіть ідеологів "російського світу", які почали сумніватися у відданості та здатності Путіна створити "Велику Росію". Щоб уникнути ще більших проблем, диктатор скасував свою щорічну прес-конференцію із представниками російської громадськості.

"Схоже, що Путін все частіше звертається до сценарію та попередньо записаних виступів. Так він намагається запобігти ризикам, пов'язаним із відповіддю на складні питання щодо невдач Росії у війні проти України", — додали в ISW.

Читайте на порталі "Коментарі" — президент США Джо Байден погодиться передати Україні ППО Patriot, але перед цим озвучив головну умову

Також видання "Коментарі" повідомляло – останнє попередження для Кремля: про що говорить готовність Великобританії поставити Україні далекобійну зброю. Експерти проаналізували ситуацію спеціально для нашого порталу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ермаков

15 грудня 2022, 15:31

На арене российской политики сейчас по данным ИКД осталось всего два Путина - Путин-8 и Путин-9. Выступает в основном Путин-8. Но ему сложно выступать перед народом, так как процент познания Путина-8 составляет около 30% от познаний Путина-3, который проводил 10 лет под указкой Патрушева политику России. Все вопросы нужно задавать Патрушеву, он определяет политику Кремля.

Ігор

15 грудня 2022, 11:46

Православний русский мир мало- та великобородатих вже досяг своєї мети. Поки Світ прогресує, корумповані у православній банці їдять одне одного. Вже сумарні втрати обох пішли на сотні тисяч. Деградація неймовірна. Якщо ті, хто поїхав у ЄС повернуться, вони за IQ в багато багато багато разів будуть перевершувати тих, хто лишився без світла, води, Інтернету, темряві, освіти, ... Будуть білими комірцями. Зате ті хто лишився, будуть з міцним здоров'ям. Виростуть, підуть працювати прибиральниками, вантажниками, охоронцями, ... Найбільш інтелектуальною буде касир у АТБ. Після роботи розвага: натовпом бігти до православного сектанату слюнявити ікони та одяг попів. Хто повернеться будуть ними керувати і замовляти обслуговування. Хоч самі будуть у кабінетах, чистенькі, але з інгаляторами, алергіями, тощо.


Новини