Головна Новини Суспільство Війна з Росією ISW: Путін готує умови для ескалації у північно-східних районах України
commentss НОВИНИ Всі новини

ISW: Путін готує умови для ескалації у північно-східних районах України

Путін намагається відтягнути частину підрозділів української армії на північно-східний кордон, щоб розпорошити її сили перед настанням російської армії, переконані аналітики Інституту вивчення війни.

2 лютого 2023, 07:35 comments2751
Поділіться публікацією:

У Кремлі знову намагаються скористатися тактикою розтягування українських сил оборони. Саме тому у своїх публічних заявах президент Росії Володимир Путін натякнув, що російські війська знову можуть спробувати провести рейд у північно-східні райони України. Москва намагається продовжити інформаційні операції та притиснути українські сили до північних прикордонних районів. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни.

ISW: Путін готує умови для ескалації у північно-східних районах України

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Аналітики звертають увагу, що Путін провів нараду 1 лютого, щоб обговорити відновлення житлової інфраструктури в окупованому Криму, Білгородській, Брянській та Курській областях після обстрілу. Він заявив, що припинити обстріл має Міноборони РФ.

"Увага Путіна до небезпеки українських обстрілів прикордонних районів, ймовірно, є двома цілями. Він просуває інформаційну операцію, спрямовану на те, щоб представити війну в Україні як екзистенційну загрозу для російських громадян, щоб заручитися внутрішньою підтримкою затяжної війни", — пишуть аналітики.

Путін також може створити умови для ескалації транскордонних рейдів, щоб відволікти та розосередити українські сили від критичних напрямів наступу, затиснувши їх у північно-східних прикордонних районах.

"ISW, як і раніше, вважає, що російське вторгнення з Білорусі вкрай малоймовірне, а інформаційна операція з притиснення українських військ до кордону Білорусі, схоже, дає збої, оскільки українські офіційні особи все частіше вважають малоймовірною загрозу вторгнення", — зазначають експерти.

На їхню думку, загроза транскордонних рейдів із Білгородської, Брянської та Курської областей на північ та північний схід України, ймовірно, є спробою змусити Україну перекинути в ці райони обмежені підрозділи для захисту від таких нападів, тим самим розосередивши українські війська до певної межі перед російською. наступальною операцією у найближчі місяці.

Читайте також на порталі "Коментарі" — наскільки реальний новий "великий наступ" РФ — що може зламати плани Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини