Головна Новини Суспільство Війна з Росією Історик розповів, яка подія цьогоріч може зруйнувати плани Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Історик розповів, яка подія цьогоріч може зруйнувати плани Путіна

Якщо колишній президент США Дональд Трамп зазнає поразки на виборах, це може стати катастрофою для Володимира Путіна

26 червня 2024, 10:48
Поділіться публікацією:

Поразка Дональда Трампа на президентських виборах може зруйнувати плани Путіна щодо України. Як інформує портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю газеті "Neue Zürcher Zeitung" зробив професор європейських досліджень у Принстонському університеті Гарольд Джеймс вважає, що.

Історик розповів, яка подія цьогоріч може зруйнувати плани Путіна

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Історика запитали, чи можна вважати "Глобальний саміт миру" у Швейцарії успішним. 

"Навряд чи можна говорити про приголомшливий успіх. Але це може бути початком успіху. Принаймні, вони зібралися разом і домовилися. Звісно, важливі країни не були присутні або не підписали угоду. Наприклад, Бразилія чи Індія. Китай залишився осторонь. Це недолік, і зрештою, я вважаю, цей конфлікт не вдасться вирішити без Китаю", — відповів експерт.

При цьому Джеймс назвав абсолютно правильним той факт, що російська сторона не була присутня на цій зустрічі, оскільки при Путіні ця країна не є надійним договірним партнером.

"У 1938 році британці спробували укласти угоду з Гітлером. Британський прем'єр-міністр повернувся з Німеччини і сказав: "У мене є папір за підписом пана Гітлера, у нас мир у Європі". Це не так. Звичайно, Росія має бути залучена, але не в рамках цього уряду", — додав він.

Історик зазначає, що у війні Путін зробив ставку на час. Спочатку він чекав швидкого падіння України і втечі уряду, потім — розпаду альянсу Європейський союз — Сполучені Штати Америки.

"Я вважаю, що Путін постарається втриматися на своїй посаді доти, доки є шанс, що кандидат, який йому сподобався, стане президентом США. Але якщо Трамп програє вибори, розрахунки Путіна виявляться закінченими. Це момент, коли може настати мир", — говорить Джеймс.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи знайде Путін "формулу" для завершення війни: яка ймовірність ядерного удару.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини