Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи знайде Путін "формулу" для завершення війни: яка ймовірність ядерного удару
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи знайде Путін "формулу" для завершення війни: яка ймовірність ядерного удару

Прямих переговорів з Росією не буде і Путін поки не збирається припиняти війну

26 червня 2024, 08:57
Поділіться публікацією:

Ледь не щомісяця російський диктатор Володимир Путін робить гучні заяви про те, що Кремль готовий до переговорів, проте не дає команду своїй армії зупинятися. Росіяни продовжують наступати практично по всій лінії фронту. Чи знайде врешті Путін "формулу" для завершення війни? Чи може Путін перейти від погроз до реального застосовування ядерної зброї? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Чи знайде Путін "формулу" для завершення війни: яка ймовірність ядерного удару

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Путін навіть не досягнув ті головні стратегічні цілі, які ставив на старті вторгнення

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Петро Черник в інтерв’ю "ТСН" розповів, що Путін звісно може припинити війну проти України, але наразі він не знає сам як це зробити.

"Як він (Путін — ред.) може припинити війну? Він має знайти таку формулу, котра б дозволила йому зберегти життя. Якщо він програє цю війну повноцінно, ми стискаємо лінію розмежування хоча б до старої, вибиваємо їх з Криму, це можливо, він втратить своє життя", – говорить Петро Черник.

Експерт зауважив, що Путін навіть не досягнув ті головні стратегічні цілі, які ставив на старті вторгнення.

"Українська державність витримала, наш мілітарний потенціал суттєво зріс, про якусь там денацифікацію взагалі мови немає. З точністю до навпаки — вони розбудили в нас нашу національну ідентичність, ми все міцніше розходимося з ними у концепції "адін народ". Тому він б'ється відчайдушно – не на життя, а на смерть", – зазначає аналітик.

На питання "Чи знайде Путін "формулу" для завершення війни?" експерт відповідає ствердно. 

На його погляд, скоріше за все, що Путін знайде цю "формулу", тобто якась рано чи пізно лінія нового розмежування буде. Питання лише, коли вона оформиться, за яких обставин і в кого будуть сильніші переговорні позиції.

Якщо Росія застосує тактичну ядерну зброю проти України, Захід дасть жорстку відповідь

Військовий експерт, генерал-лейтенант у відставці та заступник начальника Генштабу (2006-2010 рр).Ігор Романенко в інтерв’ю "ТСН" заявив, що ядерні погрози в російсько-українській війні від Путіна – це не щось нове.

"Якщо об’єктивно аналізувати ситуацію, то зараз зовсім не той час, коли Росії було б доцільно застосовувати ядерну зброю. По-перше – вони наступають, тому звичайним конвенційним озброєнням вирішують питання. По-друге – з військової точки зору, використання ядерного озброєння на лінії зіткнення, спричинить чимало проблем у тієї сторони, яка її застосує, а це дуже важкі наслідки", – розповідає Ігор Романенко.

Він додає, якщо Росія застосує ядерну зброю проти України, то отримає жорстку реакцію від наших союзників. Ті ж американці вже висловилися на цю тему. Якщо Росія застосує тактичну ядерну зброю проти України, то вони знищать у відповідь усі структури збройних сил РФ, які знаходяться на території України. Причому зроблять це конвенційною зброєю, яка підлягає контролю з точки зору міжнародних договорів. 

"Тобто це дуже суттєва заява – лишається вірити, що американці саме так і зроблять. Але нам потрібно готуватися до можливих ризиків", – підсумував експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що говорять дискусії всередині НАТО щодо майбутнього України: чи дочекаємось запрошення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини