Головна Новини Суспільство Війна з Росією Історик розповів, як Путін планував розділити Україну та які регіони він вважає токсичними
commentss НОВИНИ Всі новини

Історик розповів, як Путін планував розділити Україну та які регіони він вважає токсичними

Російський диктатор Путін планував поділити Україну на три частини

25 листопада 2023, 12:02
Поділіться публікацією:

Ще перед повномасштабним вторгненням російських військ в Україну російський президент Володимир Путін планував поділити нашу державу на три частини. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в інтерв'ю "Radio NV" висловив історик і професор Українського католицького університету Ярослав Грицак.

Історик розповів, як Путін планував розділити Україну та які регіони він вважає токсичними

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

"План Путіна складався з трьох частин. Перша частина полягала в тому, що вся так звана Новоросія, російськомовна частина (Ред. – України) буде приєднана до Росії. Умовно кажучи, Харків — Умань, південний схід буде анексований Росією як Новоросія" , — заявив Грицак.

Водночас, професор переконаний, що Захід України Путіна не цікавив і не цікавить досі. Більше того, він вважає західну частину України "токсичною територією".

З решти територій Путін планував створити "якийсь український варіант Білорусі — Малоросія, де в Києві буде свій президент", з "більш людським обличчям, ніж Янукович", але набагато лояльніший і керованіший.

"Якийсь зменшений варіант Білорусі. Аграрний, без великої промисловості, без західних територій. І цілком під впливом. Така собі лялькова держава. Mapped state (Ред. – нанесена на карту держава) під керівництвом Кремля", — вважає Грицак.

Одним із варіантів путінського плану було віддати західні регіони України Польщі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російське вторгнення в Україну триває вже 21 місяць. За цей час багато хто змінився і багато що змінилося. Незважаючи на лже-миротворчі заяви, Путін явно не змінив своїх планів, збираючись далі вести війну в Україні та розширювати військові конфлікти у всьому світі. Експерти проаналізували спеціально для порталу "Коментарі" те, що відбувається зараз на всіх фронтах, що може статися, а також поділилися думками, як ефективніше давати відсіч російській агресії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини