Головна Новини Суспільство Війна з Росією Історик на пальцях пояснив, чому цю війну проти України Путін точно програє
commentss НОВИНИ Всі новини

Історик на пальцях пояснив, чому цю війну проти України Путін точно програє

Історія показує, що жодну війну без допомоги Британії та США Російська імперія не вигравала

18 серпня 2022, 11:07 comments1048
Поділіться публікацією:

Сьогодні багато експертів, аналітиків намагаються прогнозувати, як далі протікатиме війна, коли вона закінчиться і чи переможе Путін у цій війні? Але для того, щоб знати відповідь на головне питання, не потрібно бути великим експертом, але треба знати історію. І тому відповідь на запитання однозначна – Путін у цій війні програє. Як передає портал "Коментарі", про це у Facebook пише історик, публіцист і журналіст Павло Бондаренко.

Історик на пальцях пояснив, чому цю війну проти України Путін точно програє

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

"За останні 200 років із гачком, починаючи з Наполеона, Російська імперія виграла лише ті війни, в яких її підтримувала Британія чи США. Хтось скаже, як же? А війна 1812 з Наполеоном? А чи самі росіяни її виграли? Понад тисячу тонн свинцю – майже всі кулі вилили з нього. Практично весь порох для гармат – 1100 тонн. Плюс 150 тисяч пістолетів. Усе це з Англії. Росія витратила на війну 1812-1814 157 млн. рублів, при цьому отримала 165 млн. від Англії. І ще Лондон списав величезні російські борги. Плюс ще одна "гуманітарна" та військова допомога, починаючи від військових карт та закінчуючи військовими радниками", – зазначив Бондаренко.

Він зазначає, про Другу світову війну взагалі говорити не доводиться. Те, що війну з німцями СРСР програв би без допомоги американців та британців публічно визнав навіть сам Сталін.

Історик вважає, що те саме і з іншими війнами: або фінансовими, або дипломатичними, або всі разом – підтримка британців та американців. А іноді й Франції. Американці теж рятували росіян від голоду, наприклад, в 1892 році, коли з США в Росію, що голодує, прийшло 5 кораблів із зерном.

"А, коли Пітер чи Москва йшли проти своїх благодійників, вони завжди горіли. Кримська війна, війна з Японією 1904–1905, війна в Афганістані тощо. Вони навіть примудрилися програти ніби вже виграну криваву війну, наприклад, із Фінляндією у 1940 чи Туреччиною у 1878 році. А тепер москвичі з одного боку шлагбауму, а британці та американці з іншого, разом з Україною. А ще французи, німці, італійці, данці, поляки, болгари, бельгійці та понад три десятки народів. Тож у Путіна не так багато варіантів. Якщо не сказати, що їх взагалі нема", – резюмував Павло Бондаренко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що відбувається з Кримом: про що говорять дії української влади та вибухи на півострові.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини