Головна Новини Суспільство Війна з Росією Історичні витоки ЗСУ: офіцер пояснив, кого наслідує українська армія
commentss НОВИНИ Всі новини

Історичні витоки ЗСУ: офіцер пояснив, кого наслідує українська армія

Офіцер ЗСУ відзначив, що українська армія веде ідеологічну спадкоємність від ОУН

3 лютого 2024, 20:20
Поділіться публікацією:

Заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін відзначив, що Збройні сили України ведуть свою ідеологічну спадкоємність від ОУН.

Історичні витоки ЗСУ: офіцер пояснив, кого наслідує українська армія

ОУН – попередники ЗСУ. Фото з відкритих джерел

Майор ЗСУ відзначив, що ОУН була заснована 3 лютого 1929 року тими, хто не скорився та не склав зброю. Офіцер наголосив, що в умовах тимчасової втрати державності ОУН взяла на себе роль щита та меча української нації, захищаючи своїх та вбиваючи ворогів, розуміючи, що розраховувати можна тільки на свої сили.

Максим Жорін вважає, що ЗСУ ведуть ідеологічну спадкоємність від ОУН.

"Сьогодні борг кожного, хто вважає себе представником української нації, взяти на себе відповідальність за майбутнє держави. Помститись за смерть Великих Лицарів та довершити ту справу, яку розпочали минулі покоління", — додав майор ЗСУ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що влада України поінформував адміністрацію Джо Байдена про рішення звільнити Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. За даними видання The Washington Post, американські чиновники не підтримали рішення української влади звільнити Залужного, однак й не стали заперечували проти нього, відзначивши, що це право Володимира Зеленського ухвалювати подібні кадрові рішення.

"Коментарі" також писали, що генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко не виключає, що РФ спробує знову захопити Київ. "Для нового наступу на Київ в них є і сили, і засоби, і кількість. При цьому для них втратити 30-40 тисяч осіб не проблема", — заявив генерал-майор ЗСУ. Дмитро Марченко заявив, що "зараз не потрібно розслаблятися", оскільки росіяни пішли з-під Києва "не просто так".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

3 лютого 2024, 20:29

Все більше зелених чоловічків шукають засоби ідеологічного впливу на чернь, щоб та м'ясом йшла підвищувати ціну Путіну. Для цього витягають з нафталінових шухляд різне лахміття. В цей час обрізана хитрість, яка користається узурпованою владою, лишається у розкоші за спинами засліплених.


Новини