Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ірландія оголосила, що не повторить помилку та правильно відреагує на смерть Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Ірландія оголосила, що не повторить помилку та правильно відреагує на смерть Путіна

Прем’єр-міністр Ірландії вважає, що його країна не вчинить з Росією так, як зробила це після смерті Гітлера.

27 липня 2023, 12:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем’єр-міністр Ірландії Лео Варадкар вважає, що його країна зробила помилку, коли у 1945 році висловила співчуття після смерті Адольфа Гітлера у 1945 році. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

Ірландія оголосила, що не повторить помилку та правильно відреагує на смерть Путіна

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Під час розмови з журналістами Лео Варадкар відповів на питання, яке стосувалось, чи висловить співчуття Ірландія у разі смерті Володимира Путіна. Вардакар згадав, що у 1945 році тодішній керівник МЗС Ірландії Імон де Валера викликав міжнародне обурення після слів співчуття пов’язаних зі смертю керівника нацистської Німеччини Адольфа Гітлера, який розпочав Другу світову війну.

За словами прем’єр-міністра Ірландії, ця ситуація мала значні репутаційні наслідки для його країни у ті часи. Лео Варадкар пояснює, що Ірландія і надалі буде дотримуватись нейтралітету, однак вказує що нейтральність стосується військової сфери, а не політичної.

Тому, за словами Вардакара, якщо президент Росії Володимир Путін помре, Ірландія не буде висловлювати співчуття.

"Я б не міг уявити, що ми будемо представлені на похоронах", — сказав Лео Варадкар.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що лідери африканських країн ігнорують запрошення Володимира Путіна на саміт до РФ, де російський диктатор має виступити з промовою про багатополярний світ.

Також "Коментарі" писали про колишній представник розвідки Британії вказує на те, що Володимир Путін відмовився від перемоги над Україною військовим шляхом. Крім того, європейські розвідники повідомили, що Путіна був абсолютно нажаханий і розгублений через бунт Пригожина.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини