Головна Новини Суспільство Війна з Росією IRIS-T вже пройшла бойове хрещення в Україні, – Повітряні сили
commentss НОВИНИ Всі новини

IRIS-T вже пройшла бойове хрещення в Україні, – Повітряні сили

Німецька IRIS-T поки що одна в Україні, але незабаром Німеччина обіцяє нові поставки

21 жовтня 2022, 14:25 comments3138
Поділіться публікацією:

Перший з німецьких зенітних ракетних комплексів IRIS-T, який отримала Україна, чудово показав себе під час останніх обстрілів з боку Росії. Як передає видання "Коментарі", про це на брифінгу заявив представник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

IRIS-T вже пройшла бойове хрещення в Україні, – Повітряні сили

IRIS-T. Фото: з відкритих джерел

Юрій Ігнат наголосив, що IRIS-T (Infra Red Imaging System Tail) – це потужний німецький ракетний комплекс. В Україну надійшов модернізований варіант.

Представник командування Повітряних сил ЗСУ зазначив, що дуже хотілося б, щоб таких комплексів найближчим часом з'явилося якнайбільше, щоб ще краще посилити захист неба над Україною.

"Очікується, що німецька промисловість набере обертів, щоб збільшити кількість виробництва, щоб Україна отримала якнайбільше цих комплексів... Одна з таких систем вже працює в Україні", – сказав Ігнат.

Звичайно, в якій галузі працює ця система, він не став говорити, тому що IRIS-T — "це мета №1 для ворога", так само, як і HIMARS. Та поділився першими результатами.

"Крайні обстріли, які у нас були: IRIS-T показала себе надзвичайно з хорошого боку. Ця інформація про бойове хрещення цього комплексу та перевірку його боєздатності та результативності в бойових умовах – пройшла. Ця інформація буде передана німецькій стороні, яка враховуватиме її. Ми отримаємо в найближчі місяці ще кілька пускових установок, які трохи посилять — небагато, але підсилять.Комплекс має 8 пускових контейнерів.Навіть одна установка, оснащена 8 ракетами, — це вже досить потужний засіб, який може знищувати повітряні цілі: ракети і БпЛА, які летять на нас останнім часом", — заявив Ігнат.

Читайте також на порталі "Коментарі" — радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що росіяни, які тіснять ЗСУ на Херсонщині, ймовірно, готуються підірвати дамбу Каховської ГЕС. Про що говорять події, що розвиваються зараз на півдні України? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини