Головна Новини Суспільство Війна з Росією Іран відреагував на масовану атаку України дронами-камікадзе
commentss НОВИНИ Всі новини

Іран відреагував на масовану атаку України дронами-камікадзе

Іран знову відхрестився від постачання Росії безпілотники для війни в Україні

17 жовтня 2022, 15:25 comments3578
Поділіться публікацією:

Тегеран не постачав Росії безпілотники для використання у війні проти України. Таку заяву зробив офіційний представник МЗС Ірану Насер Канаані під час щотижневої прес-конференції, пише портал "Коментарі" з посиланням на Reuters.

Іран відреагував на масовану атаку України дронами-камікадзе

Насер Канаані. Фото: з відкритих джерел

Іранський дипломат назвав новини у ЗМІ про те, що Росія у війні проти України використовує дрони, які у великій кількості отримала від Ірану, неправдивими та такими, що мають політичне підґрунтя.

Насер Канаані звинуватив Захід у тому, що таку інформацію розповсюджують саме західні джерела, що створити нову провокацію.

За словами Канаані, Іран обрали позицію нейтралітету і не бере участі у підтримці військовим шляхом жодної зі сторін протистояння.

Зазначимо, в офіційному повідомленні ЗСУ, вранці 17 жовтня протиповітряна оборона ліквідувала 11 дронів-камікадзе "Shahed-136". Ці дрони виробляються Іраном та використовуються російськими окупантами під назвою "Герань-2".

Читайте також на порталі "Коментарі" — окрім дронів-камікадзе, які вже активно атакують Україну, зокрема Київ вранці 17 жовтня, Іран планує передати Росії балістичні ракети класу "земля-земля". Про це повідомило видання The Washington Post з посиланням на представників безпеки США та союзників. У відповідь міністр у справах діаспори Ізраїлю Нахман Шай закликав надати Україні військову допомогу, в якій ізраїльтяни раніше нам відмовляли. Як події можуть розвиватись далі? Які кроки можуть зробити США, Ізраїль, що робити самій Україні у відповідь на фактично відкритий вступ Ірану до війни на боці Росії? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини