Головна Новини Суспільство Війна з Росією Іран розробив новий ударний дрон для РФ: в чому його головна небезпека
commentss НОВИНИ Всі новини

Іран розробив новий ударний дрон для РФ: в чому його головна небезпека

Новий безпілотник може використовуватися для розвідки, після чого інші БПЛА або озброєння можуть завдати удару

10 січня 2024, 11:05
Поділіться публікацією:

Безпілотник Shahed-107 завдовжки близько 2,5 метрів та розмахом крил у 3 метри може запускатися з транспортного засобу та, за оцінками, має дальність польоту до 1500 км. Як інформує портал "Коментарі", про це пише "Sky News".

Іран розробив новий ударний дрон для РФ: в чому його головна небезпека

Безпілотник. Фото: з відкритих джерел

Передбачається, що Shahed-107 оснащений передавачем для трансляції відео – це означає, що він може використовуватися для розвідки, після чого інші БПЛА або озброєння можуть завдати удару.

За інформацією джерел, Росії вже поставлено кілька зразків цих БПЛА, що "вибухають", сума угоди склала близько двох мільйонів доларів. Співрозмовник каналу зазначив, що це свідчить про значний ступінь залучення Ірану до того, що відбувається в Україні.

Варто зазначити, що буквально вчора міністр оборони країни-агресора Сергій Шойгу запевнив, що російський військово-промисловий комплекс сформує серійну лінійку всіх типів безпілотників – від надмалих до важких ударних. Російський міністр запевнив, що окупанти не будуть відчувати, що дронів занадто мало. 

Читайте також на порталі "Коментарі" — російські окупаційні війська продовжують атаки на українські позиції практично на всій лінії фронту. І навіть мають деяке просування на сході та півдні. Водночас не припиняються ракетні, бомбові та дронові атаки. А тому постачання систем ППО мають вирішальне значення для України, наголошує Інститут вивчення війни (ISW). На фоні того, що в США триває блокування допомоги Україні, Німеччина закликає партнерів по ЄС збільшити підтримку нашої країни. Експерти оцінили для порталу "Коментарі" те, що відбувається на військовому та зовнішньополітичному фронтах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини