Головна Новини Суспільство Війна з Росією Іран не відправив Росії пускові установки для балістичних ракет: у США знайшли пояснення
commentss НОВИНИ Всі новини

Іран не відправив Росії пускові установки для балістичних ракет: у США знайшли пояснення

Росія вирішила отримати більше ракет від Ірану та краще приховувати поставки зброї, тому не відбулось транспортування пускових установок.

сьогодні, 08:33
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Іран передав Росії балістичні ракети малої дальності Fath-360, однак без пускових установок. Це сталось через те, що Росія та Іран вирішили надати більшу перевагу ракетам, а не громіздким пусковим установкам, для яких у Москві є альтернативи, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Іран не відправив Росії пускові установки для балістичних ракет: у США знайшли пояснення

Пускові установки іранських балістичних ракет Fath-360. Фото: tasnimnews.com

Іран та Росія неодноразово заперечували про постачання балістичних ракет Fath-360, однак ЗМІ та західна розвідка вказують, що таке транспортування відбулось. Проте, 21 вересня Reuters з посиланням на трьох неназваних офіційних осіб США та ЄС повідомив, що Іран не відправив до Москви мобільні пускові установки для ракет Fath-360.

"Іран не відправляв мобільні пускові установки для балістичних ракет малої дальності Fath-360, які він нещодавно поставив до Росії, ймовірно, через рішення віддати перевагу надсиланню додаткових ракет над громіздкими та легко замінними пусковими установками", — йдеться в аналізі ISW.

Крім того, постачання громіздких пускових установок потребує додаткового транспортування, яке можна уникнути завдяки наявності у Росії власних установок, що можуть стати альтернативою для іранських. 

"Ця домовленість дозволяє обом країнам уникнути матеріально-технічного тягаря транспортування пускових установок, водночас дозволяючи більш стриману передачу ракет Fath-360, дозволяючи їм краще приховати ланцюжок постачання та заперечити участь Ірану у військових діях Росії", — вказують в Інституті вивчення війни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чому візити ексміністра оборони РФ Сергія Шойгу в Іран становлять небезпеку для України.

Також "Коментарі" писали про  те, коли почнуться удари іранськими ракетами по Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини