Головна Новини Суспільство Війна з Росією Лишилося небагато часу: коли почнуться удари РФ по Україні іранськими ракетами
commentss НОВИНИ Всі новини

Лишилося небагато часу: коли почнуться удари РФ по Україні іранськими ракетами

Іран передав Росії свої балістичні ракети Fath-360 ближнього радіусу дії.

12 вересня 2024, 22:41
Поділіться публікацією:

 Іран передав Росії балістичні ракети Fath-360 ближнього радіусу дії, що можуть вражати цілі на відстані до 120 км. За інформацією кореспондента BBC з питань безпеки Гордона Корери, з посиланням на джерела в західній розвідці, перші ракети будуть використані проти України не раніше ніж через два тижні.

 Лишилося небагато часу: коли почнуться удари РФ по Україні іранськими ракетами

Іранські балістичні ракети для Росії (фото з відкритих джерел)

Ці ракети небезпечні завдяки своїй високій точності та здатності нести корисне навантаження до 150 кг. Передача таких ракет дозволить Росії розширити свої можливості на фронті, зокрема, завдаючи більше високоточних ударів по українським позиціям. За оцінками, їх використання на лінії фронту може звільнити російську авіацію для глибших ударів по українському тилу.

"Вона дає Росії здатності наносити більше високоточних ударів. Ми оцінюємо, що Росія використовуватиме ці балістичні ракети ближнього радіусу дії на лінії фронту, що вивільнить російську авіацію для ударів у глибшому українському тилу", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що іранські балістичні ракети дуже небезпечні для України Віцемаршал у відставці Королівських ВПС Великої Британії Шон Белл повідомив, що Росія, ймовірно, отримала від Ірану до 200 балістичних ракет малої дальності. Військовий аналітик Sky News зазначив, що контракт на постачання іранських ракет Ababil і Fatah-360 було підписано ще у грудні минулого року, що свідчить про зміцнення військової співпраці між цими двома країнами. 

Белл зауважив, що ці іранські ракети дадуть змогу Росії активізувати свої атаки по території України, залишаючи обмежені запаси вітчизняних ракет великої дальності "Іскандер" для стратегічних цілей у глибині країни. У перші місяці вторгнення російські крилаті ракети були ефективними, але західні системи протиповітряної оборони, такі як Patriot, значно знизили їхній вплив.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини