Головна Новини Суспільство Війна з Росією Іноземцям можуть надати більше прав у ЗСУ: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Іноземцям можуть надати більше прав у ЗСУ: про що йдеться

Іноземцям можуть дозволити обіймати офіцерські посади

6 вересня 2024, 22:58
Поділіться публікацією:

Кабінет Міністрів схвалив законопроєкт, який пропонує дозволити іноземцям та особам без громадянства обіймати офіцерські посади в Силах оборони України.

Іноземцям можуть надати більше прав у ЗСУ: про що йдеться

У ЗСУ служать тисячі іноземців. Фото з відкритих джерел

За словами представника уряду у ВРУ Тараса Мельничука, Кабмін схвалив законопроєкт "Про внесення змін до деяких законів України щодо порядку проходження військової служби за контрактом іноземцями та особами без громадянства у Збройних Силах України, Державній спеціальній службі транспорту та Національній гвардії України".

Документ пропонує визначити можливість комплектування посад офіцерського складу у ЗСУ, Державній спеціальній службі транспорту та Національній гвардії іноземцями та особами без громадянства.

Також урядовці пропонують внести зміни до Закону України "Про розвідку", щоб на військову службу до розвідувального органу Міноборони могли вступати іноземці та особи без громадянства до закінчення в державі особливого періоду.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що армія Росії планувала почати нову атаку на Україну з Курської області до того, як ЗСУ розпочали свій наступ на російській території, заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. За словами Головнокомандувача ЗСУ, операцію "Курськ" можна назвати успішною. "Операція зменшила загрозу наступу противника. Ми завадили їм діяти. Ми перенесли бойові дії на територію противника, щоб він відчув те, що ми відчуваємо щодня", — заявив Олександр Сирський.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що новопризначений міністр культури Микола Точицький заявив, що уряд не буде закривати телемарафон. При цьому він зазначив, що готовий вислухати пропозиції, як покращити роботу марафону. "Щодо марафону, він був, є і буде. Потрібно шукати форму, щоб була зацікавленість у громадськості. Є велика кількість людей, які його дивляться. Це так само важливо доносити єдиним голосом те, що відбувається на фронті. Якщо будуть певні запитання, що саме не подобається, то я готовий буду з вами на цю тему поспілкуватися", — сказав він. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини