Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ініціатива Росії підтримана: навіщо МАГАТЕ скликає термінове засідання
commentss НОВИНИ Всі новини

Ініціатива Росії підтримана: навіщо МАГАТЕ скликає термінове засідання

З ініціативи РФ МАГАТЕ скликає засідання через атаки на ЗАЕС

9 квітня 2024, 16:54 comments1171
Поділіться публікацією:

Рада Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) проведе у четвер, 11 квітня, позачергове засідання для обговорення ударів дронів по окупованій Росією Запорізькій АЕС. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters", з посиланням на неназваних дипломатів.

Ініціатива Росії підтримана: навіщо МАГАТЕ скликає термінове засідання

МАГАТЕ. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що засідання пройде з ініціативи Росії. При цьому МАГАТЕ дату такої зустрічі наразі не оголошувало. Згідно з правилами ради, будь-яка країна, включаючи Росію, може скликати засідання.

Так, посол Росії у МАГАТЕ Михайло Ульянов зазначив, що його країна скликала екстрене засідання ради "у зв'язку з недавніми атаками та провокаціями збройних сил України проти ЗАЕС".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Агентство ООН з ядерного нагляду засудило удари безпілотників по Запорізькій атомній електростанції, яка перебуває під окупацією Росії. Зазначається, що "такі безрозсудні атаки значно підвищують ризик великої ядерної аварії і мають бути негайно припинені". Про це пише видання The New York Times.

Зазначається, що інспектори МАГАТЕ, які працюють на станції, повідомили, що в неділю на ЗАЕС здетонували щонайменше три дрони. Один удар залишив пошкодження на даху захисної оболонки, де розміщено один із шести ядерних реакторів. Ще один удар відбувся біля лабораторного корпусу. Місце третього удару безпілотника не вказано. Запорізька АЕС – це перший ядерний об'єкт, який опинився під окупацією. Експерти МАГАТЕ повідомили, що чули вибухи та стрілянину протягом дня. Окрім того, інспекція почула вибухи артилерійських снарядів поблизу. Агентство ООН не уточнює, хто є відповідальним за атаку. Україна та Росія звинуватили один одного в ударах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини