Головна Новини Суспільство Війна з Росією Інцидент із Кримським мостом та масований обстріл України: про що говорять дії Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

Інцидент із Кримським мостом та масований обстріл України: про що говорять дії Кремля

Довго чекати не довелося - підрив Кримського мосту Кремль використав як привід для завданих потужних ударів

10 жовтня 2022, 13:40 comments1806
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що вибух на Кримському мосту є "терактом", нібито спрямованим на руйнування російської інфраструктури". За версією РФ, за подіями стоять "українські спецслужби", яким нібито допомагали громадяни Росії та третіх держав. Понеділок під обстрілом – Київ, Дніпро, низка інших міст України Про що говорять такі дії Кремля Чи означає це, що підрив мосту організували самі росіяни заради ескалації. Як події можуть розвиватися далі?

Інцидент із Кримським мостом та масований обстріл України: про що говорять дії Кремля

Обстріл. Фото: з відкритих джерел

Терористичній державі потрібна хоч якась підстава для посилення своєї терористичної діяльності

Директор Міжнародного інституту політичної філософії, політичний аналітик Віктор Савінов розповідає:

"Даючи цей коментар, я сиджу під обстрілом. Біля мого будинку в Києві (Хрещатик) було зранку п'ять вибухів, найближчий – за 200 метрів від мого будинку, за 300 – від будівлі СБУ. Чи було це очікувано? Після того, як я дізнався про вибух Кримського мосту, я відразу сказав, що це РФ використовує як привід для ескалації. Причому привід створили, схоже, самі росіяни, влаштувавши підрив моста. Терористичній державі потрібна хоч якась підстава для посилення своєї терористичної діяльності. Що ми сьогодні спостерігаємо у вигляді ракетних ударів по всій Україні, включаючи серце нашої країни – Київ".

За словами Віктора Савінова, вчора він розмовляв із друзями зі США, Великобританії, Швейцарії. Всі вони були впевнені, що підрив Кримського мосту Кремль використовує як привід для завданих потужних ударів, аж до ядерного по Києву.

"При цьому у РФ вже відчувається серйозний дефіцит ракет, – зазначає експерт. – Але навіть наявного арсеналу цілком достатньо, щоб завдати величезної шкоди столиці України та іншим містам. Київ – це сакральне місце для людства загалом та слов'янського світу зокрема, до якого росіяни себе відносять. Говорячи зокрема, що Київ – мати міст росіян. Ну, ми вкотре переконалися, як російське керівництво ставиться до матері свого народу…".

Ніхто не хоче брати на себе відповідальність за ганебний програш війни в Україні

Політичний експерт Михайло Чаплига наголошує, що РФ давно і методично намагається виставити Україну як "терориста", чудово розуміючи, що боротьба за свободу своєї держави на окупованих територіях завжди називалася "партизанським рухом". Вся російська політ та військова еліта виросла у парках "партизанської слави", пояснює він. Саме партизанської, а не терористичної – і слави.

"Останнім часом усі міжнародні та лобістські зусилля Росії спрямовані на те, щоб не допустити визнання РФ країною-спонсором тероризму (з усіма наслідками) і внесення її до списку ФАТФ. І, на їхню думку, найкращою стратегією є очорнення України. А хто найголосніше кричить "тримай злодія"? РФ проспонсувала низку публікацій у західній пресі, намагаючись натякнути на причетність України до кейсу Дугіної, кейсу Північних потоків, а тепер і до кейсу Кримського мосту. За версією РФ, Україна майже наддержава, яка контролює весь світ. Слава Богу, поки не звинуватили у змінах клімату та магнітного поля землі", – зазначає експерт.

Він упевнений, що врив на Кримському мості – очевидний прояв міжвідомчої війни в РФ.

"Ніхто не хоче брати на себе відповідальність за ганебний програш війни в Україні. Спочатку вони організували у своїх ЗМІ кампанію проти керівництва Міноборони РФ, а потім МО (вибухом на мосту) перекинуло відповідальність на ФСБ, – пояснює Михайло Чаплига. – Але швидше за все цей вибух – повторення спалення Рейхстагу, коли потрібно було виправдати жорстокі дії нацистів. РФ відчайдушно потребує "казус беллі". На полі бою вона вже програла і тепер єдиний варіант – завдання масованих ударів по цивільній інфраструктурі, що породить гуманітарну катастрофу. Ось вони і створюють привід-виправдання".

Агресор прогнозовано використав ракетний терор

Екс-спікер Генштабу ЗСУ, військовий експерт Влад Волошин нагадує, що Кримський (Керченський) міст є найважливішою логістичною артерією для РФ. Зокрема, для військ, зосереджених у Криму, на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей.

"Знищення цього об'єкту – у пріоритеті нашої країни. Про що неодноразово заявляло вище військово-політичне керівництво. Якщо за підривом мосту стоять українські спецслужби, то вони довго та ретельно розробляли цю операцію. Але офіційно Україна не взяла на себе відповідальність за те, що сталося. Хоча росіяни повинні розуміти, що ми дістанемо їх скрізь, що боротимемося за свою територію скрізь", – зазначає експерт.

У відповідь, продовжує Влад Волошин, агресор прогнозовано використав ракетний терор. Він розпочався з неділі, масовано продовжився у понеділок.

"Ми вистоїмо. Витримаємо. А Росія вже налякана. Вона поспішає вивести свої кораблі з Криму на інші бази, виводить деякі військові частини, намагається щось зробити на Херсонському та Запорізькому напрямках. Але основні зусилля зосередили саме на терористичних ударах по об'єктах критичної інфраструктури (передусім – енергетичних), просто по центрах наших великих міст. Тоді як ЗСУ продовжують наступати та знищувати ворожу армію. І нас уже не зупинити", – упевнений експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія повністю закінчила оформлення анексії частини України: що тепер зробить російський диктатор.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

10 жовтня 2022, 13:17

Нехай тепер виходять зі своїх бункерів, розташованих у пеклі, ті істоти, які на фоні вибуху Кримського мосту, рекламували свої бренди (Рошен, Розетка, Ало, ОЛХ,...). Ті неоМилошевичи і неоЧаушески, які піарили верхню бородату частину свого організму і, разом з тітушками Азовсталі прорекламують себе на фоні сьогоднішній отвэткы. Ще і почнуть зберати гроші на потреби ЗСУ. Зло не вміє гідно перемагати. Злу треба принизити, зацькувати, ганьбити переможених. Тільки так зло задовольняє своє нікчемне его.


Новини