Головна Новини Суспільство Війна з Росією Імовірна дата нового наступу РФ на Україну – що може зіграти з Путіним злий жарт
commentss НОВИНИ Всі новини

Імовірна дата нового наступу РФ на Україну – що може зіграти з Путіним злий жарт

Росія вже не має можливості, щоб здійснити масований наступ з проникненням на оперативну глибину наших територій

31 січня 2023, 09:00 comments4348
Поділіться публікацією:

Серед військових експертів практично ніхто не сумнівається, що Росія готується незабаром розпочати новий наступ на Україну. Обговорюють варіанти наступу, напрямки, які можуть опинитися під ударом. Але при цьому існує думка, що новим проривом Путін створить собі ще більше проблем, ніж він це вже зробив 24 лютого 2022 року, коли спробував зробити так званий бліцкриг. Портал "Коментарі" зібрав думки військових фахівців із цього приводу.

Імовірна дата нового наступу РФ на Україну – що може зіграти з Путіним злий жарт

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Готовність російських військ не відповідає тим масштабам, які заявляє політичне керівництво РФ

Відомий в Україні військовий експерт Олег Жданов вважає, що намір політичної верхівки Кремля відновити наступ у символічну дату повномасштабного вторгнення, 24 лютого, може зіграти злий жарт із РФ. В ефірі Еспресо експерт пояснив, що готовність російської армії не відповідає масштабам, про які говорить РФ.

"Путін дуже любить цю конспірологію, цифрологію, ми це постійно бачимо за його діями, і він вимагатиме чогось масштабного та великого, а його генерали будуть змушені віддати наказ переходу до наступальних дій на одному чи кількох оперативних напрямках. Адже готовність російських військ не відповідає масштабам, які заявляє політичне керівництво РФ", – зазначив Олег Жданов.

При цьому фахівець упевнений у тому, що у лютому ворог точно спробує щось зробити. І, якщо це і не буде повномасштабним новий наступ, то хоча б спроба прорвати оборону ЗСУ у тих напрямках, де він зараз має добрі людські резерви та багато військової техніки.

Жданов зазначив, що, проаналізувавши всі дані, які дає розвідка та Генштаб, а також повідомляють самі росіяни, він не дійшов висновку, що РФ вже в процесі створення нового потужного ударного угрупування, яке могло б здійснити масований наступ з проникненням на оперативну глибину України (150-200 км.).

Російське військо вже втратило свої підготовлені сили і тепер переходить у режим роботи мобілізаційної армії

Військовий експерт Сергій Грабський вважає, що новий ймовірний наступ армії РФ може припасти на 24 лютого, але точна дата невідома, адже залежить від динаміки на фронті. Погрозливими є Донецький, Луганський та Запорізький напрямки. Своєю думкою фахівець поділився в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Він пояснив, що не можна вважати, що росіяни точно скористаються символізмом і підуть у нову атаку 24 лютого на річницю вторгнення. Терміни можливого нового наступу окупантів можуть зміщуватися пізніше. Втім, не виключати і того варіанта, що росіяни можуть спробувати здійснити атаку і раніше.

"Але в той же час потрібно розуміти, що динаміка на фронті розвивається таким чином, що ці дати можуть зміщуватися, і здебільшого вони зміщуватимуться на пізніший термін. Звичайно ж, не можна не передбачити того варіанту, що противник може просто спробувати навіть без остаточної готовності здійснити свої плани і почати трохи раніше. Але, загалом, так, ми можемо орієнтуватися саме на ці дати як на відносно ймовірну дату початку таких наступальних операцій", — зазначив Грабський.

За його словами, тепер Кремль наголошує і на головній ставці не на професійну армію, яку РФ втратила за майже рік боїв в Україні. Ставка робиться на масу, на мобілізованих.

Крім того, експерт наголосив, що перелом у війні вже позаду, і ворог не здатний чинити одночасний тиск на всій лінії фронту. Тому можна говорити лише про окремі ділянки, де російська окупаційна армія може виявляти активність. До таких ділянок можуть належати, швидше за все, Донецький напрямок, і особливо район Бахмуту.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Leopard 2 підуть в Україну: про що говорить рішення Берліна — чи може змінитися ситуація на фронті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини