Головна Новини Суспільство Війна з Росією Хто виграє у співвідношенні озброєнь – де ЗСУ творять чудеса на полі бою
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто виграє у співвідношенні озброєнь – де ЗСУ творять чудеса на полі бою

ЗСУ перехопили ініціативу у росіян на Бахмутському напрямку

13 липня 2023, 09:05
Поділіться публікацією:

Днями в Bloomberg з'явилася інформація про те, що Україна нібито наздогнала Росію за кількістю танків. Чи насправді за кількістю важкого озброєння тепер на полі бою сили приблизно рівні? Де українським військам уже вдалося перехопити ініціативу? Видання "Коментарі" розбиралося з цих питань, вивчивши думки експертів.

Хто виграє у співвідношенні озброєнь – де ЗСУ творять чудеса на полі бою

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Захід досі не може усвідомити масштаб цієї війни, що це не маленький збройний конфлікт, це величезна регіональна війна

Військовий експерт Олег Жданов в ефірі свого ютуб-каналу заявив, що він не зовсім поділяє думки західних експертів і вважає, що Росія досі має перевагу порівняно з Україною, у танках і авіації і не тільки.

"Bloomberg не порахував танки 1-го, 2-го армійських корпусів (корпуси так званих "ДНР" і "ЛНР"), які зараз влилися до 8-ї загальновійськової армії. Не порахував танки резерву РФ. Жодної переваги в танках немає, навпаки, перевага у танках на російській стороні", – заявив Жданов.

Експерт також наголосив, що не треба забувати, що в окупантів серйозна перевага за кількістю ракет та авіації.

Олег Жданов вважає, що противник також у кілька разів перевершує Україну за кількістю стволів артилерії, а також за бойовими броньованими машинами.

"Ми сьогодні творимо нові постулати військової науки, коли меншою кількістю військ атакують більшу кількість військ", – наголосив Жданов.

Ми завдали потужних ударів, ворог був у нокдауні в районі Бахмута.

Військовий експерт Олександр Мусієнко в інтерв'ю "ТСН" розповів, що навіть поступаючись кількістю військової техніки РФ Україна творить дива на полі бою і переламує ситуацію. Це дуже добре видно через те, що відбувається на Бахмутському напрямку. Українські захисники зайняли панівні висоти довкола Бахмута. Зокрема, вони тримають під вогневим контролем входи, виходи та переміщення супротивника.

"Наші сили були під загрозою оточення повного… Зараз російські війська за деякими напрямками, у тому ж Бахмуті, наприклад, потенційно можуть опинитися в оточенні...", – заявив експерт.

За його словами, зараз головна мета – встановлення контролю над флангами, там є певні висоти. Це необхідно для фактично перерізання логістики та безпосередньо російського угруповання військ.

Читайте також на порталі "Коментарі" – навіщо Росія залякує підривом Запорізької АЕС: пояснення Міноборони України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини