Головна Новини Суспільство Війна з Росією Хто у вищому військовому керівництві України нервує західних партнерів: ЗМІ розкрили деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто у вищому військовому керівництві України нервує західних партнерів: ЗМІ розкрили деталі

За інформацією FT, на Заході незадоволені "нахабною тактикою Буданова"

6 лютого 2024, 09:14
Поділіться публікацією:

Не лише в Україні, а й на Заході продовжує активно обговорюватись можлива відставка головкому ЗСУ Валерія Залужного. Імена головних кандидатів на посаду нового головнокомандувача ЗСУ вже також ні для кого не є секретом. Їхні прізвища також активно обговорюються в західних ЗМІ. Йдеться про командувача Сухопутних військ України генерал-полковника Олександра Сирського та керівника Головного управління розвідки Міноборони генерал-лейтенанта Кирила Буданова. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Financial Times".

Хто у вищому військовому керівництві України нервує західних партнерів: ЗМІ розкрили деталі

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Видання, поспілкувавшись із чотирма людьми, "обізнаними з цього питання", зазначає, що 58-річний Сирський, досвідчений командир, вважається близьким соратником Зеленського, який брав його з собою на кілька візитів на передову і фотографувався з військовими. При цьому Сирського не люблять українські рядові солдати, які кажуть, що він ухвалював рішення, які безпідставно спричинили втрату зброї та боєприпасів, а також життя.

"38-річний Буданов не має досвіду командування армією Залужного та Сирського, але ефективно керує ГУР та відроджує відомство, яке тривалий час грало другу скрипку після набагато більшої Служби безпеки України. Проте відома нахабна тактика Буданова дратує західних партнерів Києва. "Він змушує нас нервувати ", — сказав виданню один із західних чиновників.

При цьому, за даними Financial Times, двоє людей, близьких до Сирського і Буданова, повідомили, що ті не зацікавлені в отриманні посади головкому і вважають за краще залишитися на своїх нинішніх місцях.

Читайте також на порталі "Коментарі" — головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний, чутки про відставку якого активізувалися останнім часом, написав колонку для CNN. У ній, серед іншого, наголосив, що нам необхідна нова державна система технологічного переозброєння (мовляв, це кардинально змінить ситуацію на полі бою та зміцнить позиції України). А ще – перерахував проблеми, які заважають розвитку ЗСУ. Як оцінюєте цей хід Залужного? Чим швидше за все завершиться конфлікт між вищим політичним і вищим військовим керівництвом України? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини