Головна Новини Суспільство Війна з Росією Хто такі ухилянти та яка відповідальність їм загрожує. В Нацполіції розставили всі крапки над «і»
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто такі ухилянти та яка відповідальність їм загрожує. В Нацполіції розставили всі крапки над «і»

Ухилянтом від мобілізації є військовозобов'язаний, який ухилився від повістки для звірення військово-облікових даних та той, хто уникнув відправлення до армії. Про це Liga.net повідомили в прес-службі Нацполіції

15 лютого 2024, 12:21
Поділіться публікацією:

В Національній поліції розповіли, що ухилянти можуть потрапити під адміністративну або кримінальну відповідальність. Остання загрожує військовозобов’язаному, який пройшов звірення, а також медкомісію, проте відмовився йти на службу до армії.

Хто такі ухилянти та яка відповідальність їм загрожує. В Нацполіції розставили всі крапки над «і»

Повістка

В Нацполіції підкреслили, що відомості про це вносяться до ЄРДР та у разі встановлення цього факту розпочинається досудове розслідування. Матеріали з цього приводу суду надає ТЦК.

Як повідомили в Нацполіції, якщо суд визнає людину винною, то вона може сісти у в’язницю від трьох до п'яти років.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Нацполіції розповіли про найулюбленіші схеми ухилянтів. Ухилянти, щоб уникнути мобілізації підробляють тимчасові посвідчення військовозобов’язаних та довідки ВЛК про непридатність до служби, про це повідомив заступник голови Нацполіції Максим Цуцкірідзе. Окрім того, за його словами, часто ухилянти користуються підробленими пенсійними посвідченнями та фейковими посвідченнями батьків багатодітних сімей. При цьому, за його словами, ухилянтів переправляють не лише до країн ЄС, а і на тимчасово окуповані території чи в Білорусь та Росію. Звідти вони трансфером добираються у країни Балтії.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на Прикарпатті чоловік, отримавши повістку, швиденько розлучився з дружиною, оскільки думав, що його не відправлять на фронт, бо він доглядає за малим сином. Проте у суді його визнали ухилянтом і дали термін. Справа у тому, що хитрість на допомогла, адже дружина не була позбавлена батьківських прав, тому могла опікуватися дитиною.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.liga.net/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Партия 5.10

15 лютого 2024, 15:18

Уклонисты это все эта зелёная фашистская власть, включая сиплого карлика Зелинского и эта грузинская шлюха цицкаридзе, что живёт за счёт народа и почему-то не собирается удобрить собой украинскую землю. Украина уже два года как стала фашистским государством


Новини