Головна Новини Суспільство Війна з Росією Хто найголовніший союзник РФ у плані військової підтримки вторгнення в Україну: відповідь ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто найголовніший союзник РФ у плані військової підтримки вторгнення в Україну: відповідь ISW

Експерти ISW вважають, що РФ покладається саме на Іран щодо військової підтримки вторгнення в Україну

30 березня 2023, 07:25
Поділіться публікацією:

Росія дуже покладається на Іран у плані військової та технологічної підтримки вторгнення в Україну. Як передає портал "Коментарі", такого висновку дійшли аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Хто найголовніший союзник РФ у плані військової підтримки вторгнення в Україну: відповідь ISW

Безпілотники. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики звертають увагу на зустріч глав МЗС РФ та Ірану Сергія Лаврова та Хосейна Амір Абдоллахяна, яка пройшла 29 березня у Москві. Повідомляється, що дипломати обговорили стратегічні та довгострокові угоди про співпрацю.

Міністри також, ймовірно, обговорили подальші закупівлі Росією іранських систем озброєння для використання в Україні та остаточну угоду про постачання Росією Ірану штурмовиків Су-35. Раніше іранська компанія Pouya Air Transport відновила регулярні рейси між Тегераном та Москвою, ймовірно, для підтримки постачання зброї.                                               

Раніше аналітики ISW зазначали, що частина іранського персоналу, ймовірно, знаходиться на окупованій частині України, безпосередньо підтримуючи російські атаки на українську інфраструктуру. Іран у такий спосіб намагається зміцнити двосторонні відносини з Росією, у яких вони є більш рівноправними партнерами, і, ймовірно, збільшить постачання зброї Росії для досягнення цієї мети.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ядерна зброя у Білорусі: про що говорить реакція Мінська – чому шантаж Путіна не спрацював.

Також видання "Коментарі" повідомляло — якими будуть наслідки ордера на арешт Путіна — про що варто задуматися Сі Цзіньпіну. Експерти детально проаналізували ситуацію під час ексклюзивного інтерв'ю нашому порталу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини